Oferte locuri de munca top

E.ON investeste 95 mil. euro in retelele de distributie

Companiile E.ON din Romania au bugetate pentru 2014 investitii de aproximativ 95 milioane de euro, sumele fiind directionate cu prioritate catre proiectele de modernizare a retelelor de distributie.
Frank Hajdinjak, Director General E.ON Romania, precizeaza:
„Pentru acest an, ne-am propus cel mai ambitios plan de investitii din ultimii noua ani. Desi exista unele probleme, cum ar fi cele legate de introducerea unor taxe si recunoasterea unor costuri, in urma dialogului cu autoritatile am reusit sa identificam solutii de echilibru, astfel ca speram sa putem evita pe cat posibil un eventual risc de a reduce investitiile.”
Gaze naturale – E.ON Gaz Distributie va avea avea in acest an un buget de investitii asemenator cu cel de anul trecut,187 milioane de lei.
Pentru compania Energie electrica – E.ON Moldova Distributie sunt preconizate in acest an investitii de 210 milioane de lei, in special in infrastructura de electricitate.
Anul trecut, companiile E.ON din Romania au investit in total circa 369 milioane de lei (83 milioane de euro) in special in modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice.
*Investitii de 100 de milioane euro in trei mari proiecte de modernizare a retelelor
Pana la finele anului viitor E.ON va avea implementate la Cluj Napoca, Iasi si in alte localitati din Moldova trei proiecte de modernizare a retelelor de distributie gaze naturale si energie electrica, in valoare totala de aproape 100 milioane de euro. Acestea vor fi realizate atat din fonduri proprii (circa 67 milioane de euro), cat si din fonduri europene (circa 33 milioane de euro).
De la venirea sa in Romania, E.ON a investit peste 1,1 miliarde euro si a virat catre stat peste 1,2 miliarde euro sub forma de impozite si taxe.

Sus