Contestația depusă de Webuild în cadrul licitației lansată de CNIR pentru atribuirea contractului de proiectare și execuția lucrărilor de construire a Drumului Expres Focșani – Brăila a fost admisă, în parte, de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).
Consiliul Concurenței a obligat Compania Națională de Investiții Rutiere ca în termen de cel mult 12 zile de la data primirii deciziei să remedieze răspunsul la întrebarea numărul 24 din adresa de clarificări din 6 noiembrie.
Clarificarea vizează clauza privind acordarea unui punctaj la evaluarea ofertelor pentru folosirea de materiale de constructii sustenabile, în vederea reducerii emisiilor de CO2: autobasculante, compactoare, excavatoare hybrid sau electrice.
Webuild a depus o contestație la procedura de atribuire, în cursul zilei de vineri, 15 noiembrie 2024. Ofertele urmau să fie deschise de luni, 18 noiembrie.
Contestatara a cerut obligarea autorităţii contractante să indice în mod expres documentele ce pot fi prezentate pentru aplicarea factorilor de evaluare 9 [Componenta Tehnică Emisii de CO2 / Schimbări climatice – Materiale sustenabile pentru construcţii] și 10 [Componenta Tehnică Emisii de CO2/ Schimbări climatice – utilaje sustenabile pentru construcţii], și să clarifice relevanța, obiectul şi aplicarea cerinţelor impuse art. 4.5.9 din Cerinţele Beneficiarului, prin raportare la obiectul achiziţiei.
Autoritatea contractantă, CNIR, a răspuns punctual la contestația depusă de Webuild cu un punct de vedere trimis la CNSC, prin care a solicitat respingerea contestației ca fiind nefondată.
Drumul expres Brăila – Focșani va avea lungimea de aproximativ 73,5 km.
Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor are o valoare estimată între circa 5,4 miliarde lei și peste 6,35 miliarde lei, fără TVA.
În prezent, procedura de achiziție publică este suspendată.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024