Oferte locuri de munca top

DX Filiasi – Lugoj: A fost semnat primul dintre cele patru contracte pentru SF-uri

 

Contractul ce vizează elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii primului lot din drumul de mare viteză Filiași – Lugoj a fost semnat.

Valoarea contractului este de 21,05 milioane de lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este din fonduri externe, prin Programul Transport 2021-2027.

Proiectantul este Asocierea DP Consult SA – Explan SRL – Geologic – Site SRL – SCA Teaha&Füzesi care are la dispoziție un an și jumătate pentru finalizarea studiului de fezabilitate.

Lotul Filiași – Drobeta Turnu Severin va avea o lungime de aproximativ 70 km.

Construirea drumului de mare viteză Filiași – Drobeta Turnu Severin – Lugoj vizează sectorul de drum cuprins între localitățile Filiași și Lugoj, prin conectarea la secțiunile de drum existente sau în curs de realizare. Va contribui și la descongestionarea traficului rutier pe DN6 și va realiza un nou culoar de circulație ce va lega partea sud-estică a țării cu partea de vest, respectiv culoarul IV Pan European, aflat în execuție.

Prin realizarea drumului de mare viteza Filiași – Lugoj sunt urmărite mai multe obiective:

– asigurarea accesului la rețeaua TEN-T de baza și la rețeaua extinsă, prin construcția coridoarelor de legătură națională;

– asigurarea unei rețele de transport rutier sigure și operaționale, care să contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere și a timpilor de călătorie;

– conectivitatea între centrele economice importante dintre Oltenia și Banat;

– îmbunătățirea condițiilor pentru transportul de mărfuri, asigurarea spațiilor de parcare și de odihna pentru participanții la traficul rutier dar și a măsurilor de siguranță pentru transportatori, conform cerințelor UE;

– realizarea unui căi rutiere de mare viteză, la standarde europene, inclusiv prin dotarea cu sisteme inteligente de transport (ITS).

 

Oferta unui mare constructor va intra in reevaluare

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus