Oferte locuri de munca top

Dupa alimente, cel mai mult ne costa locuinta

1787.jpg Cheltuielile cu locuinta au cea mai mare pondere, dupa cele cu alimentele, in totalul cheltuielilor de consum ale populatiei, potrivit datelor pentru anul 2013. Astfel, peste 20% din veniturile romanilor sunt cheltuite pentru locuinta: apa, energie electrica si termica, gaze naturale, combustibili, mobilier, dotarea si intretinerea locuintei.
Dintre cheltuielile pentru locuinta cea mai mare pondere au avut-o cheltuielile de intretinere, de aproximativ 16,7%, informeaza Institutul National de Statistica.. Acest lucru arata nevoia masurilor de crestere a eficientei energetice a cladirilor de locuit.
Pentru mobilier, dotarea si intretinerea locuintei au fost folosite 3,9% din venituri, in timp ce pentru transport consumatorii au alocat anul trecut 5,9% din venituri.
O pondere de 0,6% din veniturile populatiei din 2013 au fost folosite pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc.

Veniturile obtinute prin valorificarea proprietatilor au reprezentat cea mai mica pondere ca sursa de venit, de aproximativ 1,6%, la polul opus aflandu-se veniturile salariale, cu o pondere de 51% in veniturile din 2013.

Sus