Oferte locuri de munca top

Dunwell securizează o nouă investiție în România

Dunwell securizează o nouă investiție în România: Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din lume, închiriază 4.000 mp în MLP Bucharest West

  • Citronex deschide al doilea centru de distribuție din România;
  • Dunwell și MLP semnează a doua tranzacție de succes pe plan local;
  • Potențialul de noi proiecte industriale anunțat la începutul anului s-ar putea ridica la 700.000 mp;

Daniel Cautiș, managing partner Dunwell

Grupul polonez Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane la nivel global, a închiriat 4.000 mp spații de depozitare în proiectul MLP Bucharest West, într-o tranzacție securizată de Dunwell, cea mai mare agenție de consultanță specializată în sectorul industrial din România.

Citronex deschide, astfel, al doilea centru de distribuție în România, după ce anul trecut a intrat pe piața locală cu un depozit de 2.500 mp în Timișoara, tot printr-o tranzacție intermediată de Dunwell.

„România continuă să fie o piață tot mai atractivă pentru investitorii străini. După intrarea pe piața locală, în 2018, succesul înregistrat de Citronex la nivel local a încurajat grupul polonez să identifice noi oportunități de dezvoltare în țara noastră. Ne bucurăm că am reușit să identificăm cea mai potrivită soluție, cu proiectul MLP din vestul Capitalei și să atragem o investiție extrem de importantă la nivel local”, a declarat Daniel Cautiș, managing partner Dunwell.

MLP Group a demarat la începutul acestui an construcția primului său parc logistic din România, în zona de Vest a Bucureștiului, un proiect ce va totaliza peste 99.000 mp de spații industriale de închiriat.

Dunwell și MLP Group se află deja la a doua tranzacție încheiată cu succes pe plan local. În T3, compania de consultanță a fost implicată în semnarea primului contract de inchiriere în cadrul proiectului MLP Bucharest West, unde Marelvi, una dintre cele mai mari companii de distribuție din România, a închiriat o suprafață de 8.400 mp, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din totalul primei faze de construcție a proiectului din vestul Capitalei (22.000 mp).

„Chiriașii analizează cu atenție deosebită proiectele industriale moderne, clasa A, pe care își doresc să le ocupe. Acestea beneficiază de o poziție și o conexiune la infrastructură excelente, cât și de un nivel sporit de siguranță. Investitorii și dezvoltatorii imobiliari s-au aliniat cerințelor actuale, astfel că cele mai noi proiecte livrate la nivel local beneficiază de cele mai moderne standarde în domeniu”, a adăugat Daniel Cautiș.

Pentru anul în curs, Dunwell estimează că volumul tranzacțiilor va fi similar cu cel din 2018 și se va situa la peste 500.000 mp, realizate atât de agenții, cât și direct cu dezvoltatorii. În prima jumătate a anului, Dunwell a intermediat tranzacții de peste 45.000 mp, iar până la finalul lui 2019 estimează că volumul total tranzacționat va depăși pragul de 100.000 mp.

În ceea ce privește livrările de noi spații industriale, stocul total de proiecte moderne a depășit pragul de 4 milioane mp, în condițiile în care potențialul de dezvoltare anunțat la începutul lui 2019 se ridică la aproximativ 700.000 mp noi proiecte de spații industriale la nivelul întregii țări.

***

Despre Citronex

Citronex (www.citronex.pl) este o companie de familie înființată în Polonia, în anul 1998, care numără astăzi peste 1.000 de angajați și desfășoară activități în domenii precum import și distribuție de banane, producție și distribuție roșii, transport și freight forwarding, spălătorii camioane, service-uri și stații de alimentare carburant, hoteluri, restaurante și supermarketuri.

Grupul Citronex deține unul dintre cele mai mari centre de import și distribuție de banane din Europa. Compania importă majoritatea fructelor din propriile plantații din Ecuador, iar fructele ajung în cele mai mari rețele de hipermarket-uri și supermarket-uri precum inter alia, Carrefour, Tesco, Biedronka sau Edeka, în țări precum Polonia, Slocavia, Olanda, Anglia, Germania, Ucraina sau Ungraria. Grupul polonez a intrat pe piața din România în 2018, cu un hub de distribuție în Timișoara.

***

Despre MLP Group

MLP Group (www.mlpgroup.com) este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații logistice și de producție, ce operează pe piețele din Polonia, Germania și România ca dezvoltator, consultant și administrator, oferind soluții complete pentru numeroși clienți din Polonia cât și internaționali, din sectoarele de producție industrială și distribuție, facilitând posibilitatea de optimizare a spațiilor de producție, respectiv de depozitare. MLP Group oferă servicii de calitate prin dezvoltarea tuturor parcurilor logistice în locații foarte atractive, inclusiv soluții built-to-suit.

***

Despre Dunwell

Dunwell (www.dunwell.eu), primul, singurul și cel mai activ broker exclusiv de real estate industrial din România, este un start-up înființat în 2017, în București. Scopul agenției este de a intermedia tranzacțiile între proprietarii de spații logistice și industriale, dezvoltatorii de parcuri (proprietăți noi existente, în construcție, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) și chiriași (furnizori de servicii logistice, retaileri tradiţionali și online, FMCG, companii cu activități de producție). Divizia de terenuri se ocupă de tranzacționarea de terenuri, atât industriale, cât și pentru alte destinații de dezvoltare (retail sau rezidențial). Din echipa executivă a Dunwell fac parte Marian Orzu, unul dintre cei mai experimentați specialiști ai pieței de industrial, cu peste 14 ani de activitate în domeniu, Daniel Cautiș, cu peste 7 ani vechime în industrie și Laurențiu Badea, cu aproape 16 ani de experiență în piața imobiliară din România.

Sus