Studiile de fezabilitate pentru cele 10 drumuri radiale care leagă Bucureștiul de autostrada de centură vor fi realizate prin parteneriatul dintre CNAIR și Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucures.
Această asociația este o structură asociativă a Municipiului București și a Județului Ilfov, care va gestiona realizarea proiectului din partea celor două entități.
Drumurile radiale înglobate într-un singur proiect denumit Orbital București au fost trasate penru a leaga marile bulevarde radiale ale municipiului București și DNCB cu A0.
Acestea însumează o lungime totală estimată de 96,03 km.
Cele 10 radiale sunt prelungiri ale unor bulevarde din Capitală, care se vor intersecta cu șoseaua de centură și se vor conecta la autostrada de centură: Bd. Timișoara, Calea Giulești, Bd. Poligrafiei, zona Pipera, Șos. Dobroești, Splaiul Unirii, Bd. Metalurgiei, Prl. Ferentari.
Proiectul celor 10 radiale va permite utilizarea șoselei de centură și a autostrăzii de centură nu doar ca alternative la traficul de tranzit, ci și ca alternative la traficul curent al rezidenților din Capitală și din județul Ilfov.
Bucureștiul și Ilfovul au nevoie de proiecte structurale pentru rezolvarea problemei de trafic, iar proiectul celor 10 radiale și proiectul trenului metropolitan (metroului de suprafață) reprezintă proiectele majore, structural, pentru regiune.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021