Oferte locuri de munca top

Drumul judetean 105P a fost receptionat

2354.jpg Lucrarile de modernizare a drumului judetean 105P au fost receptionate recent. Modernizarea acestui drum a fost facuta in perioada martie 2011 – iunie 2014 si a insemnat un efort financiar de 11,5 milioane de lei (inclusiv tva).
Drumul porneste de la limita cu judetul Brasov, trece prin Arpasu de Sus si se intalneste cu DN 7C la Cartisoara.
In implementarea proiectului s-au facut economii semnificative, de aproape 50%, proiectul initial prevedea alocarea a aproape 22 de milioane de lei.
„DJ 105P este unul foarte important pentru ca deschide noi oportunitati de dezvoltare a turismului in zona, mareste potentialul turistic al partii de nord a Muntilor Fagaras, prin faptul ca leaga Transfagarasanul de localitati ca Sambata de Sus si chiar de Valea Prahovei, pe alte rute decat cele oferite de drumurile nationale.”, spune Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.
Lungimea acestui drum este de 7,42 km, iar latimea de 6 metri, pentru care au fost executate lucrari complexe care au inclus doua straturi de asfalt, 22 de podete tubulare transversale si 3 poduri. Un al patrulea pod, la Arpasu de Sus, executat in afara proiectului a costat 2,1 milioane de lei si a fost necesar pentru ca cel vechi a fost avariat de o viitura in anul 2009.

Sus