Oferte locuri de munca top

Doua proiecte cu fonduri europene demareaza in Prahova

75.jpg Consiliul Judetean Prahova va demara lucrarile din cadrul a doua proiecte finantate cu fonduri europene.
Urmeaza sa fie emise ordinele de incepere a lucrarilor pentru centrul de afaceri „Lumina Verde” si pentru restaurarea Conacului Pana Filipescu.
*Centrul de Afaceri Multifunctional Lumina Verde
Centrul de afaceri „Lumina Verde” se va construi in incinta Parcului Industrial Ploiesti. Proiectul are o perioada de implementare de 27 de luni si o valoare totala de 40,45 milioane de lei. Valoarea contractului de lucrari este de 35,92 milioane lei. Durata de executie a lucrarilor este de 18 luni.
Consiliul Judetean Prahova a depus proiectul spre finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”. Fiind un proiect generator de venituri cota de cofinantare a judetului Prahova este de 50%. Obiectivul general al proiectului este promovarea dezvoltarii durabile a mediului de afaceri prin crearea unei noi structuri de sprijinire a afacerilor.
*Conacul Pana Filipescu, Filipestii de Targ
Proiectul de restaurare si consolidare a conacului Pana Filipescu din Filipestii de Targ se ridica la suma de 13,25 milioane lei. Valoarea contractului de lucrari reprezinta 6,87 milioane lei. Proiectul este finantat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”.
Conacul a fost construit la jumatatea secolului al XVII-lea de catre logofatul Pana Filipescu, sotul Mariei Cantacuzino (fiica mare a postelnicului Constantin Cantacuzino). Cladirea este amplasata pe Drumul Voievozilor si este unica in judet prin faptul ca face trecerea catre stilul brancovenesc.

Sus