Oferte locuri de munca top

Doua hale ale fabricii de mobila Libertatea din Cluj au fost reabilitate

843.jpg Doua foste hale ale fabricii de mobila Libertatea din Cluj-Napoca au fost reabilitate in cadrul proiectului Liberty Technology Park Cluj. Investitia este realizata de Fribourg Development, divizia de real estate a fondului Fribourg Investments detinut de omul de afaceri Ion Sturza.

Costurile mari de exploatare pentru cladirile de birouri, precum si standardele eco impuse pentru proiectele noi, au determinat investitorii Liberty Technology Park sa acorde o atentie deosebita etapei de termoizolare, care a impus protejarea unei cladiri de patrimoniu industrial. Cladirea cu o fatada de caramida aparenta, asupra careia nu s-a dorit a se interveni, a necesitat o solutie de termoizolare la interior aplicata peretilor exteriori de contur. Materialul ales, Multipor, are o greutate redusa, este permeabil la vapori, rezistent la foc si solid, similar cu zidaria.
Alexandru Fogarasi, Project Manager Multipor, a declarat: „Termoizolarea primelor doua cladiri de birouri din fosta fabrica Libertatea a constituit unul dintre cele mai importante proiecte de reabilitare a unor cladiri istorice dezvoltate in Romania in 2013. Ne-am bucurat sa ne aducem contributia la acest proiect, oferind cele mai moderne solutii de termoizolare, utilizate cu succes in Germania si in toata Europa pentru lucrari de acest tip.”
Prima faza din proiectul Liberty Technology Park Cluj a fost realizata in a doua parte a anului 2013. S-a lucrat in timp record, intr-un interval de aproximativ doua luni, perioada in care s-au instalat 4.000 mp de sistem termoizolator. Toti peretii de contur au fost placati la interior cu acest sistem, inclusiv peretii aferenti bailor si spatiilor tehnice, care ulterior au fost placati cu faianta.
Proiectul final va consta in 8 cladiri distincte care vor fi finalizate in 3 etape. Liberty Technology Park Cluj urmeaza sa primeasca certificarile verzi.

Sus