Oferte locuri de munca top

Doar 30% dintre romani isi amenajeaza singuri balconul

Aproximativ 30% dintre romani aleg sa realizeze singuri lucrarile de renovare a balconului, restul apeland la mesteri specializati. Astfel, pentru acestia, riscul de a intampina dificultati in realizarea lucrarilor este mai mare, orice reparatie putand duce la dublarea sau chiar la triplarea costurilor initiale, apreciaza reprezentantii retailer-ului Hornbach Romania.

Potrivit lui Mugurel-Horia Rusu, directorul general al Hornbach Romania, una dintre cele mai importante etape ale amenajarii unui balcon este reprezentata de montarea pardoselilor, iar in Romania aproximativ 30% dintre clientii care isi reamenajeaza balconul aleg sa realizeze singuri lucrarile de placare, restul de 70% dintre acestia apeland la aplicatori de finisaje interioare sau mesteri specializati.

Pentru a realiza o lucrare de calitate este foarte important ca aspectul estetic sa fie imbinat cu functionalitatea si sa se acorde o importanta crescuta fiecarei etape. Astfel, inainte de montarea placilor, suprafata de aplicare trebuie sa fie foarte bine nivelata, fiind recomandate realizarea lucrarilor de reparatie si hidroizolare, cat si sigilarea gurilor de scurgere si a fisurilor, urmand ca dupa montaj sa se realizeze finisarea si sigilarea rosturilor.

In ceea ce priveste cele mai utilizate materiale pentru placarea balconului, potrivit lui Mugurel-Horia Rusu majoritatea romanilor opteaza pentru gresie sau mozaic, costurile mai reduse de montaj regasindu-se printre principalele considerente ale acestor alegeri.

Sus