Oferte locuri de munca top

Divizia de electrice a Menatwork vizeaza o crestere a businessului cu 20%

1328.JPG O crestere de 20% a cifrei de afaceri este prevazuta pentru Divizia de electrice a Menatwork in acest an. In 2013 cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 24,8 milioane de lei. In primele trei luni ale acestui an, divizia a inregistrat afaceri de 5,4 milioane lei, la acelasi nivel cu cele din aceeasi perioada a anului trecut.
Viorel Niculae, director divizia electrice Menatwork, a precizat:
„Pentru 2014 vizam o crestere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri. Ne bazam in principal pe cresterea productiei de corpuri de iluminat customizate si pe dezvoltarea serviciilor de consultant.”
*Iluminatul, o chestiune neglijata de investitori, constructori si arhitecti
Importanta a aplicarii unor solutii de iluminat calitative si in concordata cu destinatia spatiului iluminat a fost inteleasa in primul rand de catre actorii economici. Alegerea variantei potrivite de iluminat poate creste economiile la electricitate, poate vinde mai multe produse sau mari productivitatea angajatilor.
Marii retaileri au fost primii care au cochetat cu noile solutii de iluminat dedicate spatiilor de desfacere. Viorel Niculae precizeaza: „Un produs pus in valoare cu ajutorul iluminatului, poate fi mai cumparat ca un altul cu o calitate mai mare si cu un pret mai redus, dar care nu are avantajul unei expuneri corecte prin iluminare. De anul trecut am simtit un interes crescut pentru sistemele si solutiile moderne de iluminat si in alte domenii, ceea ce ne permite sa estimam ca eforturile de informare si inovare depuse de producatorii si specialistii romani incep sa genereze efecte.”
Interesul investitorilor in spatii de birouri din Romania pentru asigurara unui iluminat corect pentru chiriasi este din pacate scazut. Desi in tara exista norme privind iluminatul spatiilor de birouri acestea nu se aplica, iar verificarile efectuate de organismele statului sunt ca si inexistente.
In urma proiectelor realizate la nivel national, compania Menatwork a constatat ca in Romania nu exista cladiri de birouri iluminate conform tehnologiilor si conceptelor dezvoltate in ultimii cinci ani.
Viorel Niculae a declarat: „Una dintre problemele identificate de noi si neconstientizate de marii constructori si angajatori este sistemul de iluminat. Atunci cand vine vorba de cresterea productivitatii angajatilor, marii angajatori investesc in principal in oferirea de beneficii financiare suplimentare si cursuri de formare profesionala, necunoscand faptul ca instalarea unui sistem de iluminat adecvat este principalul factor care determina cresterea randamentului angajatilor. O solutie de iluminat potrivita mediului de lucru, ajuta atat la cresterea productivitatii cu pana la 20 procente, dar si la reducerea costurilor cu energia electrica, in unele cazuri chiar si cu 50 procente.”
Aceeasi problema a fost identificata si la nivelul institutiilor de invatamant unde sistemul de iluminat nu tine cont de varsta cursantilor si a activitatilor zilnice derulate in cladire. „Am constatat ca in majoritatea institutiilor de invatamant, fie ca vorbim de facultati, licee, scoli sau gradinite, solutia aleasa pentru iluminat este exact opusul celei recomandate pentru destinatia acestor spatii. Spre exemplu in gradinite se recomanda o lumina calda care sa nu accentueze starea de agitatie a copiilor, ori la noi intalnim lumini puternice, reci, care nu sunt deloc prielnice practicilor didactice”, declara Viorel Niculae.
Grupul de firme Menatwork este format in prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Parcul administrativ si industrial din Bucuresti, pe care isi desfasoara activitatea firmele grupului, se intinde in prezent pe o suprafata de 90.000 de mp. In fabricile si reteaua de distributie ale Grupului Menatwork activeaza in prezent peste 300 angajati. Menatwork detine si propria retea comerciala in Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Constanta si Bacau.

Sus