Oferte locuri de munca top

Digitalizarea, esențială în evoluția companiilor Leviatan și Ubitech și un fundament pentru o dezvoltare durabilă

Grupul de companii din care fac parte Leviatan Design și Ubitech Construcții a avut o cifră de afaceri de 150 milioane de lei în anul 2022, cu peste 50% mai mare față de anul anterior, iar în prezent are un portofoliu de contracte în execuție în valoare de peste 800 de milioane de lei.

Strategia de dezvoltare a celor două companii se concentrează pe investiții constante în transformarea digitală și în dezvoltarea echipelor prin utilizarea tehnologiilor avansate.

Leviatan și Ubitech, în pas cu tehnologia

Specialiștii companiilor Leviatan Design și Ubitech Construcții participă la cele mai importante conferințe și expoziții din domeniul construcțiilor și urmăresc permanent sursele online de specialitate. În acest mod, cele două companii sunt la curent cu noile trenduri în domeniul construcțiilor și pun accent pe dezvoltarea durabilă prin tehnologie și inovare.

Ambele companii au implementat în procesul lor de lucru inovații precum realitatea virtuală și realitatea mixtă, utilizarea dronelor topografice și a scanerelor 3D, și lucrează la elaborarea unui manual de bune practici pentru utilizarea Digital Twin.

Automatizarea și digitalizarea proceselor reprezintă o prioritate pentru Leviatan Design și Ubitech Construcții, care au obținut astfel o îmbunătățire a proceselor cu aproximativ 35%. Aceste beneficii s-au reflectat în creșterea calității proiectelor și în reducerea timpului de execuție.

Metodologia BIM, utilizată în toate etapele proiectului

Ubitech Construcții și Leviatan Design au demarat procesul de digitalizare în urmă cu aproximativ 4 ani, iar în prezent specialiștii celor două companii folosesc metodologia BIM în toate etapele proiectului, de la faza propunerii de soluții în raport cu cerințele clientului, la cea de proiectare și execuție.

În procesul de proiectare și în execuție, sunt utilizate dispozitivele Mixed Reality, împreună cu softuri de Mixed Reality, precum Visual Live și Next BIM. De asemenea, platforma BIM360 este folosită pentru a gestiona toate datele, procesele, documentele, rolurile și versiunile proiectelor.

Modelul complet 3D BIM al proiectării și execuției are o importanță foarte mare în faza de exploatare, întrucât permite colectarea de informații relevante pentru analize Big Data și facilitarea soluțiilor avansate de facility management. În plus, utilizarea metodologiei BIM a permis crearea unui mod de lucru colaborativ și integrat între toate specialitățile, îmbunătățind comunicarea și eficiența în proiecte.

Proiecte de peste 800 milioane lei, în derulare 

Ubitech Construcții și Leviatan Design au în prezent un portofoliu de proiecte cu o valoare totală de peste 800 milioane de lei.

Dintre proiectele care se află în derulare, pot fi enumerate următoarele: Realizarea infrastructurii statice a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud Est de la Sibiu, Realizarea infrastructurii aeroportuare de la Câmpia Turzii, Realizarea terminalului de pasageri, a platformei de îmbarcare-debarcare a pasagerilor și a funcțiunilor conexe în cadrul aeroportului de la Caransebeș, Îmbunătățirea Managementului Riscului de Dezastre în Vaslui și Focșani și Construirea Spitalului Județean de Urgență din Reşiţa.

 

Sus