Oferte locuri de munca top

Delta Dunarii va fi introdusa in schema de investitii ITI

Guvernul a ajuns la un acord privind introducerea Deltei Dunarii in schema de investitii ITI (Investitii Teritoriale Integrate) a afirmat Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice in cadrul unei intalniri cu Dacian Ciolos, comisar european pentru agricultura.
Attila Korodi a precizat ca Delta Dunarii are nevoie de investitii majore, programe de construire a retelelor de utilitati publice, de valorificarea potentialului economic bazat pe valoarea adaugata a comunitatilor locale, imbunatatirea drumurilor de acces, asigurarea accesului la serviciile medicale, la educatie si conservarea biodiversitatii.
Comisarul European a apreciat decizia Guvernului, manifestandu-si sustinerea ca, in anii urmatori, schema ITI sa fie aplicata si pentru alte zone defavorizate din Romania.
De asemenea Korodi l-a informat pe oficialul european asupra intentiei Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice de a realiza o modelare privind necesitatile de compansatii financiare pentru proprietarii de terenuri aflate in siturile NATURA 2000.
Guvernul Romaniei doreste sa estimeze care este necesarul acestui tip de compensatii, la nivel national, astfel incat sa poata identifica cele mai bune solutii de finantare, inclusiv din fonduri europene destinate dezvoltarii rurale, potrivit declaratiilor ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice Attila Korodi.

Sus