Oferte locuri de munca top

Declinul din constructii a diminuat vanzarile Carpatcement in 2013

177.jpg Vanzarile Carpatcement s-au redus cu 14% in 2013 comparativ cu anul precedent, ajungand aproape de nivelul inregistrat in 2005 si cu mult sub volumele atinse in perioada 2006-2008.
Ritmul scazut al lucrarilor de infrastructura, precum si scaderea investitiilor straine directe au dus la o scadere a vanzarilor de ciment la vrac. In acelasi timp, diminuarea puterii de cumparare a populatiei a dus la o scadere si pe segmentul cimentului la saci, a precizat Florian Aldea, presedinte – director general al Carpatcement Holding.
Provocarile anului 2014 sunt asemanatoare. Cresterile de taxe anuntate de Guvern (redevente, impozitul pe cladiri speciale etc.) se vor reflecta in costurile de productie ale companiei. La acestea se adauga si o majorare a costurilor de distributie, avand in vedere cresterea potentiala a accizelor la combustibili.
„Consideram ca aceasta crestere de taxe si impozite va avea ca impact direct o crestere in lant a preturilor, de la bunurile de larg consum la cele de folosinta indelungata. In aceste conditii estimam ca bugetele alocate pentru constructii noi, reparatii sau chiar renovari vor fi sensibil reduse. De asemenea, in 2013 ne-am confruntat cu multe situatii in care clientii traditionali, din cauza conditiilor de piata, au ajuns in insolventa. Din relatia cu clientii nostri observam ca nu asistam nici la o relaxare a conditiilor de creditare din partea bancilor”, a declarat domnul Aldea.
Cu toate acestea, Carpatcement Holding va continua investitiile, in speranta repornirii lucrarilor de infrastructura si a sectorului rezidential, care pot avea un impact pozitiv semnificativ asupra pietei de constructii si, implicit, asupra pietei cimentului. Investitiile pentru acest an se ridica la aproximativ 15 milioane de euro si vor merge in special in eficientizarea energetica, cresterea performantei costurilor de productie, investitii de mediu si in dezvoltarea personalului. HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania, investind mai mult de 450 de milioane de euro de la intrarea pe piata, in anul 1998. Din aceasta suma, aproximativ 100 milioane de euro au fost investitie doar in intervalul 2008-2009 in cresterea capacitatii de productie, care a ajuns astfel la aproximativ 7,15 milioane de tone pe an.
In Romania, Grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton si Carpat Agregate.

Sus