Oferte locuri de munca top

De ce s-a retras AdePlast din ROMEPS

Detinatoarea unei cote din piata romaneasca a polistirenului expandat de circa 40% , AdePlast SA, liderul absolut al pietei romanesti de materiale de constructii pentru finisaje si termoizolatii s-a retras recent din Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS). In plus, compania se delimiteaza ferm de orice insinuare a acestei asociatii care pretinde ca are un obiectiv major in a  continua, conform propriilor declaratii, “politica echilibrata si receptiva fata de toti producatorii de polistiren expandat din Romania, asigurandu-le acestora o reprezentare activa, eficienta si constructiva atat in fata autoritatilor din domeniu, cat si fata de beneficiari”.

Retragerea AdePlast din ROMEPS a urmat retragerii a doi din cei patru membri fondatori, a unuia din cei doi membri de onoare, precum si a altor membri, astfel ca aceasta asociatie care, candva numara 15 membri, mai are in prezent doar 6 membri, dintre care numai 5 sunt producatori de polistiren expandat. Cu numai 5 producatori care cumuleaza intre 30-40% din piata romaneasca si cu un presedinte care este si directorul general al celui mai mic si controversat producator din piata, AdePlast considera ca aceasta asociatie nu poate reprezenta activ, eficient si constructiv producatorii de polistiren, nu poate actiona in beneficiul consumatorilor si nu poate promova un standard de calitate pentru producatorii de polistiren, vegherea la respectarea reglementarilor fiind o simpla lozinca.

AdePlast este cel mai important producator roman de materiale pentru constructii, cu trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman.

Oradea. Capacitatea de productie este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone / an  vopsele  si tencuieli decorative  si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), avand inclusa si capacitatea de productie de polistiren grafitat in cobranding cu firma BASF.

Ploiesti. Pe platforma industriala de la Ploiesti se afla o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrica de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de productie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adauga o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri si emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.

Roman. AdePlast detine o zona industriala care include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an si  o linie de productie de polistiren expandat cu o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producatorul de termosistem numarul 1 din Romania, avand toate materialele componente realizate in fabricile proprii.

Sus