Oferte locuri de munca top

De ce aspecte trebuie sa tii cont atunci cand vrei o casa de la 0

Atunci cand te plictisesti de viata de la bloc, de limitele impuse de statul intr-un apartament care nu iti mai ofera spatiul necesar si te gandesti ca ai putea avea propriul tau proiect casa, trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte inainte de a actiona propriu-zis.

Pentru a putea alege din gama de proiecte de case pe cel care ti se potriveste sau sa ai un proiect personalizat trebuie sa tii cont de terenul pe care vrei sa il construiesti. Gandeste-te la un loc in care ti-ar placea sa traiesti pe termen lung si sa ai in vedere lucruri precum:  clima, tipul solului, disponibilitatea utilitatilor si infrastructura din zona.

Trebuie sa iti stabilesti si un buget destul de realist. Analizeaza piata, vezi o medie de pret pentru realizarea de proiecte case apropiate de ceea ce iti doresti, cam cat costa un teren in zona pe care o preferi, cati bani ar trebui sa ai la inceput si la sfarsit si daca vrei sa te muti imediat, va trebui sa pui si costurile pentru mobila si electrocasnice.

Gandeste-te la compartimentarea pe care o vrei si la cat de mare sau mica va fi casa la final. Cu cat vei vrea mai multe camere, cu atat pretul acesteia va creste. Ia in calcul spatiul de care tu si familia ta aveti nevoie, cati membrii sunteti in total si de cate dormitoare aveti nevoie. Daca se gateste, probabil o bucatarie mai mare este mai eficienta, iar daca suteti dispusi sa aveti mai multe dulapuri in camere sau va doriti un dressing clar aveti nevoie de un spatiu mai mare, poate chiar si pentru masina va fi util un garaj.

Chiar daca ai o idee despre cum sa arate casa, iti recomandam sa te consulti cu un arhitect si un inginer specializat in realizarea de proiecte de case. Ei cu siguranta vor sti sa adapteze ceea ce iti doresti la bugetul pe care il ai. Poti alege chiar o echipa care sa te ajute pe tot parcursul de proiectare – autorizare – executie, cu siguranta iti va usura enorm munca si va diminua stresul.

Sus