Oferte locuri de munca top

Danfoss – combaterea schimbărilor climatice

46952*Danfoss – partener în procesul de coordonare a noii inițiative de combatere a schimbărilor climatice sub egida ONU

Implicarea Danfoss în inițiativa globală de promovare a accesului la energie modernă, eficiență energetică și energie regenerabilă – „Sustainable Energy for All” (SE4ALL) – Energie sustenabilă pentru toți,, – din cadrul Summitul Națiunilor Unite privind climatul, desfășurat la New York in Septembrie, reprezintă un punct de referința în activitatea susținută a companiei în acest domeniu. În calitate de co-președinte al inițiativei ”Termoficarea în orașe”, anunțată în cadrul platformei  Global Energy Efficiency Accelerator (Accelerarea Eficienței Energetice Globale) a SE4ALL, Danfoss va coordona acțiunile pentru dezvoltarea, retehnologizarea sau extinderea sistemelor de energie districtuală.

”Danfoss este onorată să contribuie la coordonarea eforturilor pentru platforma District Energy Accelerator, deoarece prevedem potențialul pentru un impact extraordinar al acesteia asupra eficienței energiei la scară mondială”, a declarat Lars Tveen, președintele diviziei de termoficare de la Danfoss, în timpul discursului susținut în cadrul întâlnirii la nivel înalt pentru SE4ALL. „Această inițiativă este într-adevăr promițătoare prin faptul că toate obiectivele noastre pot fi atinse. Tehnologia există și rezultatele au fost demonstrate. Acum, ne bazăm pe administrațiile publice să ni se alăture și să-și ia angajamentul de a-și actualiza infrastructurile energetice”.

Termoficarea poate integrea diferite surse de energie pentru a atinge rezultate operaționale eficiente, reprezentând cea mai sustenabilă și mai eficientă metoda de încălzire și răcire a locuințelor și clădirilor, din punct de vedere al costurilor. Aceasta obține deja rezultate semnificative pentru investițiile realizate în orașe din Europa și din China și poate fi extinsă și în alte alte regiuni, pentru a atinge obiectivele de eficiență energetică și energie regenerabilă.

”Inițiativa pentru termoficare în orașe” ( District Energy in Cities Initiative) coordonată de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) și Danfoss, va susține administrațiile publice naționale și municipale în eforturile lor de a dezvolta, retehnologiza și îmbunătăți sistemele de termoficare, cu sprijin din partea partenerilor internaționali și financiari și a sectorului privat. Inițiativa va reuni reprezentanți ai orașelor, mediului academic, furnizori de tehnologie și instituții financiare, într-un efort comun de a face progrese reale pentru reducerea emisiilor. Acest parteneriat va dezvolta capacitatea necesară pentru educația tehnologică și transferul de know-how prin implicarea tuturor factorilor decidenți.

„Pentru a înregistra un progres real, soluțiile trebuie transformate în acțiuni la nivel de oraș”, a adăugat Tveen. „Primarii vor avea un rol esențial în trecerea de la declarații la acțiuni reale, concrete. Pentru a se obține reducerea măsurabilă a gazelor cu efect de seră și economii de energie, trebuie să existe angajamente clare și interes atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul autorităților locale.”

Până acum, 19 orașe din întreaga lume și-au manifestat interesul de a se alătura inițiativei, inclusiv: St. Paul (SUA), Vancouver (Canada), Londra (Regatul Unit), Paris (Franța), Anshan și Jinan (China), Seul (Coreea de Sud) și Nairobi (Kenya). Pe lângă Danfoss și UNEP, alți 11 parteneri din sectorul privat și asociații industriale sunt dispuși să se alăture inițiativei, alături de organizații și grupuri guvernamentale, incluzând Departamentul de Energie al Statelor Unite ale Americii (US Department of Energy – DOE), ICLEI, UN-Habitat și Agenția Internațională pentru Energie(International Energy Agency).

În China, Danfoss are un rol esențial în susținerea administrațiilor publice locale în atingerea obiectivelor pentru transformarea orașului Anshan într-un lider în ceea ce privește termoficarea. Renumit ca fiind „Capitala Oțelului” în China, orașul Anshan va utiliza surplusul de căldură industrială de la fabrica locală de oțel ca sursă principală de încălzire. În acest fel, va combate poluarea aerului, ajutând orașul să își reducă emisiile de CO2 cu aproape 2 milioane de tone și consumul de cărbune cu 1,2 milioane de tone în fiecare an. Pe măsură ce economia Chinei continuă să se dezvolte rapid, orașe ca Anshan pot reprezenta un model de dezvoltare sustenabilă, unde atât orașul, cât și cetățenii, întreprinderile, energia și mediul beneficiază de avantajele dezvoltării.

„Inițiativa pentru termoficare în orașe va avea un rol esențial în abordarea schimbărilor climatice în următorul deceniu, prin SE4ALL”, a spus Tveen. „Pentru a combate schimbările climatice, este nevoie de soluții practice care să reducă emisiile și, în același timp, să permită asimilarea surselor regenerabile. Încurajăm toate administrațiile publice și orașele să participe în programul pentru Accelerarea Eficienței Energetice (Energy Efficiency Accelerator) pentru a progresa cu ajutorul rețelelor moderne de termoficare și pentru a asigura sustenabilitatea orașelor viitorului.”

Participanții la Inițiativa Orașe pentru Termoficare:

Sectorul privat: Danfoss (co-chair), Grundfos, Siemens, Vattenfall, Veolia, Empower, Climespace

Asociații industriale: International District Energy Association (IDEA), Euroheat and Power (EHP), Global Wind Energy Council (GWEC), World Wind Energy Association (WWEA), World Bioenergy Association (WBA)

Organizații Internaționale: UNEP (co-chair), UN-Habitat (lead partner), International Energy Agency (IEA), Copenhagen Centre on Energy Efficiency

Rețele: ICLEI – Local Governments for Sustainability (lead partner) and Energies2050

Partenerii interesați să se alăture inițiativei sunt:

Anshan (Liaoning Province, China), Betim (Brazil), Bogotá (Colombia), Focsani (Romania), Helsinki(Finland), Jinan (Shandong province, China), London(UK), Milano (Italy), Nairobi (Kenya), Paris (France), Quito (Ecuador), Recife (Brazil), San Jose (Costa Rica), Santiago de Cali (Colombia), Seoul, South Korea, Sorocaba (Brazil), St. Paul (USA), Department of Energy (USA), Vancouver (Canada) and Vaxjo (Sweden).

Partenerii colaborează pentru a realiza un ghid de politici, instrucțiuni financiare și tehnologie privind sistemele de termoficare. Mai multe informații despre inițiativa puteți găsi la: www.unep.org/energy/des.

Mai multe informații privind termoficarea:

–          Sistemele de termoficare asigură câștiguri în eficiență operațională de până la 90%.

–          Sistemele de termoficare furnizează aproape 10% din totalul necesarului de căldură în Europa, având ca rezultat o reducere cu aproape 113 milioane de tone a emisiilor de CO2 în fiecare an.

–          Termoficarea are potențialul de a reduce emisiile de carbon cu 35 giga tone în următoarele patru decenii.

–          Conform Agenției Internaționale pentru Energie, investiția necesară pentru a maximiza eficiența energetică cu ajutorul termoficării este de 3.4 miliarde $, cu ptențial de economisire de 6 miliarde $ până în 2035.

Sus