Oferte locuri de munca top

Daimler extinde reteaua de productie la Sebes

1101.jpg Star Transmission, filiala Daimler din Romania, a inaugurat lucrarile de constructie la o noua fabrica de montaj cutii de viteze de ultima generatie in Sebes, judetul Alba.
In noua fabrica Star Assembly se va monta, incepand cu anul 2016, cutii de viteza automata in 9 trepte.
Markus Schafer, membru al Consiliului de administratie al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Productiei si Furnizorilor, a declarat:
„Capacitatile suplimentare pentru montaj in Sebes completeaza in mod optim productia de la fabrica Mercedes-Benz Unterturkheim. Acestea reprezinta si un factor de contributie important la profitabilitatea fabricatiei noastre interne de lunga traditie. Prin aceasta investitie vom satisface cu succes cererea in continua crestere de cutii de viteza automate.”
Investitiile de la Sebes se ridica la peste 300 de milioane de euro. Extinderea capacitatii la fabrica din Romania va crea 500 de noi locuri de munca.
Primul-minstru Victor Ponta aflat la evenimentul de inaugurare a declarat:
„Romania a avut in ultimul an o crestere importanta in industria auto europeana si am reusit sa intram in top 10 al producatorilor auto de pe continent. Este un domeniu de traditie, pe care dorim sa il consolidam in continuare. O astfel de investitie nu face decat sa atraga dupa sine alte investitii, contribuind la crearea de noi locuri de munca si la cresterea nivelului de trai al populatiei.”
Filiala Daimler Star Transmission a fost infiintata in 2001. De atunci se produc la Cugir roti dintate, axe si componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteza si sisteme de directie. Tot aici se afla si centrul de tehnologii din care face parte si productia de prototipuri si un centru de instruire. La Sebes s-a inceput montajul de cutii de viteza automate cu 5 trepte in 2013. Startul dat la Sebes anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj ofera capacitati suplimentare fata de procesele concentrate anterior exclusiv in Stuttgart. In prezent compania dispune de o forta de munca de aproximativ 1200 de oameni.

Sus