Oferte locuri de munca top

Cum va fi verificata capacitatea de lucru a ofertantilor in proiectele de infrastructura

Capacitatea de lucru a companiilor ce depun oferte pentru atribuirea contractelor de execuție a lucrărilor de infrastructură va putea fi verificată printr-un nou instrument ce va fi pus la dispoziția autorităților contractante.

Astfel, autoritățile vor putea verifica disponibilitatea utilajelor și echipamentelor declarate de către operatorii economici din domeniul construcțiilor care participă la licitațiile organizate pentru implementarea proiectelor de infrastructură de transport.

Registrul utilajelor, echipamentelor si instalațiilor va fi o bază de date unică la nivel național și va fi complet funcțional până cel târziu în luna martie 2023, conform Hotărârii de Guvern aprobată ieri de către Guvern.

Registrul va fi creat și operaționalizat în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) de către Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Realizarea acestui se va face în două etape:
*  Prima etapă, care ar urma să fie realizată până la 1 august 2022, va consta în implementarea unui sistem prin care autoritățile/entitățile contractante vor putea completa datele privind utilajele, echipamentele și instalațiile declarate în cadrul contractelor de achiziție publică
* Cea de-a doua etapă, care se va realiza până la 1 martie 2023, în care se va definitiva operaționalizarea Registrului prin dezvoltări de implementare flux integrat în procedurile de atribuire prin mijloace electronice, versionări de modificare, audit finalizat, comunicări generate în mod automat de sistem în caz de suprapunere a perioadelor de utilizarea utilajelor, echipamentelor și instalațiilor.

Pregatiri pentru extragerea a peste 160 mii mc de agregate minerale

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei Hotărâri, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării vor elabora normele metodologice privind înființarea și funcționarea Registrului.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii îi va reveni sarcina de stabilire a tipului informațiilor care sunt accesibile în Registru și punere la dispoziția Autorității pentru Digitalizarea României a nomenclatoarelor cu date specifice și de interes în domeniul proiectelor de infrastructură de transport până la data de 1 mai 2022.

 

Descărcați aici Hotărârea de Guvern

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Un comentariu;

  1. CR said:

    O idioțenie. Ce constructor o sa stea cu n utilaje in curte doar ca să participe la licitații pe care nu știe dacă le va câștiga? Și ce constructor va tine cu lunile sau chiar cu anii aceste utilaje in curte ținând cont că nici-o licitație nu se finalizează in termen? Cum poți stii cât timp sunt blocate utilajele pe contracte prezente? Le iei la grămadă, in condițiile in care sunt utilaje care sunt folosite intermitent și pe perioade diferite în cadrul unui contract? Exemple concrete de condiții excesive sunt multe chiar și acum dar aceasta este complet inaplicabilă la nivel de licitații. Pentru derularea contractelor este ok dar pentru licitații e chiar dăunătoare.

Sus