Oferte locuri de munca top

Cum să-ți decorezi casa cu oglinzi: sfaturi și trucuri

Ce ar fi o casă fără oglinzi? Pe lângă faptul că sunt esențiale pentru a ști cum arătăm, oglinzile decorative au multe alte funcții într-o casă: să le mărească, să le decoreze, să întărească un stil…

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun mod de a vă decora casa cu oglinzi, citiți mai departe, deoarece veți afla câteva idei pentru a obține cel mai bun rezultat posibil.

DE CE SĂ DECOREZI CU OGLINZI?

Puține elemente sunt la fel de magice și misterioase ca oglinzile decorative. Datorită capacității lor de a reflecta imaginile și lumina, oglinzile devin adesea vedetele decorative ale unor spații atât de importante precum intrarea în casă, camera de zi, dormitorul sau baia.

OGLINZI PENTRU SPAȚIALITATE

Dacă sunt folosite în mod corect și în locul potrivit, oglinzile pot crea lumină, textură, spațiu și caracter.

Cu cât oglinzile sunt mai mari, cu atât mai mult spațiu se simulează că se creează. Dacă este plasată în fața unei ferestre sau a unei uși, va atrage lumina și vă va pune în evidență priveliștea, dublând în același timp spațiul camerei în care este amplasată.

O altă idee pentru a face camerele să pară mai mari este să te prefaci că oglinda este doar o altă fereastră. Pentru a face acest lucru ne putem juca cu ramele oglinzii.

CUM ÎMBUNĂTĂȚIM LUMINA CU AJUTORUL OGLINZILOR?

Oglinzile decorative au puterea de a schimba complet o încăpere din casă datorită, printre altele, faptului că captează și proiectează lumina.

Pentru ca un spațiu să pară mai luminos, oglinzile trebuie amplasate în locul potrivit pentru a optimiza lumina naturală din încăpere. De exemplu, poate fi plasat lângă o fereastră pentru a capta unghiul luminii și a o reflecta în întreaga cameră.

Dacă dorim să reflectăm lumina artificială pe oglinzi perete, trebuie să fim foarte atenți ca aceasta să nu devină prea intensă. Acest lucru se poate întâmpla în cazul reflectoarelor foarte puternice, care pot fi enervante dacă orbesc.

Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să reflectați lumina naturală, o lampă ambientală sau chiar lumânări.

IDEI INCREDIBILE PENTRU DECORAREA CU OGLINZI

Pe lângă faptul că oferă lumină și spațiu, oglinzile, fie că sunt decorative sau nu, pot fi folosite într-o multitudine de moduri pentru a oferi textură, a evidenția alte elemente sau pur și simplu pentru a înfrumuseța casa.

EVIDENȚIEREA ELEMENTELOR CARE ATRAG ATENȚIA CU OGLINZI DECORATIVE

Atunci când aveți acasă un colț de o frumusețe aparte, un tablou, o priveliște sau orice alt tip de element decorativ, acesta poate fi pus în valoare prin amplasarea unei oglinzi într-un punct strategic pentru a-l reflecta.

Pentru a o amplasa în locul potrivit, trebuie să ne gândim în ce zonă petrecem cel mai mult timp în acea cameră și din ce unghi am dori să o vedem.

Același efect poate fi folosit și în grădină, plasând oglinzile în acele puncte strategice care reflectă un colț special pe care doriți să îl evidențiați. În această zonă a casei, oglinzile pot crea, de asemenea, un aspect foarte misterios, de exemplu, plasându-le între tufișuri și flori. În acest fel, ele vor arăta ca niște uși secrete.

OGLINZI MARI VS. OGLINZI MICI

Când vine vorba de cumpărarea uneia sau mai multor oglinzi, se pune întrebarea dacă sunt mai bune oglinzile mari sau mici. La fel ca în cazul tuturor lucrurilor, acest lucru va depinde de tipul de efect pe care doriți să îl obțineți și de spațiul în care vor fi amplasate.

Oglinzile mari sunt perfecte pentru a obține un aspect mai elegant și mai sofisticat, mai ales dacă sunt amplasate singure. În acest fel, ele primesc toată atenția. Cu toate acestea, aveți grijă să nu saturați un perete sau un spațiu foarte mic cu o oglindă prea mare.

Pe de altă parte, oglinzile mici ne permit să ne jucăm cu ele, creând dinamism și mișcare. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, foarte elegante dacă sunt așezate într-un mod ordonat.

Dacă optați pentru o compoziție de oglinzi în perechi, rezultatul va fi mai echilibrat și mai armonios.

Sus