Oferte locuri de munca top

Cum să cumperi terenuri ieftine în 2022. Sfaturi utile pentru investitori

Dacă îți dorești să faci o investiție inteligentă în 2022, piața imobiliară este una dintre cele mai bune opțiuni în acest moment. Achiziția unui teren poate să-ți aducă avantaje pe termen lung, dacă vrei să pornești o afacere sau să îți extinzi oportunitățile de profit.

Însă înainte de a căuta terenuri de vânzare, e important să înțelegi care sunt opțiunile disponibile pe piață. Pentru a putea alege cea mai potrivită variantă, ar trebui să ții cont de particularitățile fiecărui tip de teren în parte și de trendurile care influențează obiceiurile de consum.

Ce oportunități de profit poți avea după ce cumperi un teren?

Există numeroase variante dintre care poți alege, în funcție de bugetul și de obiectivele tale. Poți cumpăra terenuri ieftine doar pentru le vinde la un preț mai mare ulterior, pentru a obține profit. De asemenea, poți folosi terenul cumpărat pentru a demara o afacere care îți va aduce venituri constante pe termen lung.

Spre exemplu, achiziția unui teren rezidențial într-o zonă bună îți oferă posibilitatea de a construi un ansamblu de locuințe, ce vor putea fi apoi vândute sau închiriate. De asemenea, unele terenuri de vânzare pot fi folosite în scop industrial (hale, fabrici, spații de depozitare), comercial (magazine, mall-uri, clădiri de birouri) sau turistic (hoteluri, pensiuni, cabane, case de vacanță etc.).

Teren intravilan sau extravilan?

Un teren intravilan se află de obicei în interiorul localității, fiind situat în vecinătatea altor clădiri. În principiu, alegerea unui astfel de teren este excelentă dacă îți propui să construiești un ansamblu rezidențial, o clădire de birouri sau alte imobile ce vor fi folosite în scop comercial sau industrial.

În schimb, terenul extravilan este mult mai potrivit pentru activitățile agricole. Creșterea animalelor, cultivarea plantelor sau alte demersuri similare îți vor putea aduce venituri considerabile, cu o investiție modică. Poți găsi multe oferte de vânzări terenuri la prețuri accesibile, însă ține cont de faptul că este interzisă orice fel de construcție pe un teren extravilan.

Cum să alegi terenul potrivit pentru nevoile tale

Pentru a maximiza potențialul terenului achiziționat, va trebui să te documentezi bine în prealabil și să fii atent la câteva aspecte importante:

  • Unde este situat terenul (în localitate sau în afara ei)? Are o poziționare bună? Care este proximitatea față de alte facilități (grădinițe, magazine etc.)?
  • Care este valoarea actuală, dar și potențială a terenului respectiv?
  • Este bine pusă la punct infrastructura rutieră?
  • Există deja acces la utilități (apă, electricitate, fosă septică, canalizare etc.) sau va trebui să te ocupi și de racordările necesare?
  • Ce impozite anuale pe proprietate vor trebui achitate?
  • Există restricții legale în ceea ce privește construcțiile? De ce autorizații va trebui să faci rost pentru a putea să-ți desfășori activitatea?
  • Dacă ai ales un teren cu scop agricol, informează-te cu privire la calitatea solului și condițiile de mediu din zona respectivă.

Trenduri care influențează piața imobiliară

Pandemia a schimbat preferințele consumatorilor, impactând piața imobiliară și modul în care investitorii își aleg proiectele pe care le finanțează. Așadar, ar trebui să ții cont și de aceste aspecte atunci când îți stabilești planurile de viitor.

Spre exemplu, adaptarea la stilul de muncă remote a influențat obiceiurile oamenilor și preferințele lor în ceea ce privește spațiile de locuit. Mulți dintre ei au început să prioritizeze echilibrul dintre carieră și viața personală, iar asta se reflectă în alegerile lor în materie de imobiliare.

O parte au ales să migreze complet spre periferia orașului sau în mediul rural. În aceste zone costurile sunt mai mici, au parte de liniște și de mai multe spații de recreere (parc, curte, grădină). Iar pentru cei care au ales să rămână în zonele mai populate ale orașelor, sesizăm o înclinație către apartamentele spațioase și bine compartimentate.

De asemenea, dorința de a reduce timpul petrecut în trafic și nevoia de apartenență la comunitate duce la o predilecție pentru spațiile rezidențiale care înglobează mai multe facilități într-un singur loc (săli de fitness, magazine, patiserii, restaurante, farmacii, școli etc.).

Nu în ultimul rând, în ultimii 2 ani se poate observa creșterea interesului oamenilor de a lucra din spații creative. Vorbim despre cafenele, locații de coworking, dar și locații din afara orașului (stațiuni de agrement, zone montane). Așadar, dezvoltarea unei afaceri în această direcție poate avea șanse mari de succes în 2022.

Dacă îți dorești să faci o investiție inteligentă și cauți terenuri ieftine de vânzare, îți recomandăm să apelezi la o agenție imobiliară, pentru oferte avantajoase și consultanță în tranzacții.

Despre RE/MAX România

În România, RE/MAX este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de  agenți imobiliari, având, în prezent, peste 60 de francize și peste 700 de membri, recunoscut ca fiind cel mai puternic brand național în imobiliare. Planul de extindere la nivel național al RE/MAX România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari.

La nivel mondial, RE/MAX este unul dintre principalii francizori imobiliari, cu peste 140.000 de agenți, care activează în peste 110 de țări și teritorii.  În Europa, RE/MAX este prezent în 40 de țări, cu peste 2.000 birouri și 29.000 de agenți, continuând să se extindă. Compania a fost fondată în 1973 de Dave și Gail Liniger, cu o cultură antreprenorială inovatoare, oferind agenților și francizaților săi flexibilitatea de a-și opera afacerile cu o mare independență. Pentru mai multe detalii accesați Remax.ro!

 

 

Sus