Oferte locuri de munca top

Cum să aranjați o bucătărie mică: 5 sfaturi pentru mobilier și decor

Deși mulți dintre noi visează la o bucătărie mare, în plan deschis, cu blaturi de lucru din marmură întinse, o insulă, colțare de bucătărie, o cămară și un mini-bar, cei mai mulți dintre noi se confruntă cu realitatea unei bucătării mici. Cu toate acestea, chiar dacă nu dispunem de o suprafață mare, acest lucru nu înseamnă că nu ne putem crea spațiul de vis.

Bucătăria este inima casei, iar bucătăriile mici pot fi în continuare proiectate și create astfel încât spațiul să nu schimbe acest lucru. Deși s-ar putea să nu aveți prea multă suprafață, bucătăriile mici pot fi oportunitatea perfectă pentru a vă stabili o bucătărie unică, personalizată pentru a se potrivi vieții dumneavoastră de zi cu zi.

Mai puțin spațiu cu care să vă jucați necesită soluții de depozitare inovatoare, care ne pot face viața mai ușoară, declinând astfel încât să ne rămână ustensilele de bucătărie de care avem nevoie și posibilități unice de decorare, pentru a ne pune în valoare flerul unic.

Transformați-vă bucătăria mică cu ideile noastre de top pentru decorarea unei bucătării mici:

Creați iluzia spațiului cu ajutorul ușilor de sticlă

Dacă lucrați cu o bucătărie închisă, adică nu este open space, o modalitate simplă de a crea iluzia spațiului este să schimbați ușile din lemn ale bucătăriei cu uși din sticlă transparentă. Ușile din sticlă pot face ca bucătăria să fie aerisită, luminoasă și primitoare și să aveți impresia că v-ați extins spațiul, fără să faceți acest lucru. Alegeți uși de sticlă cu panouri pe care le puteți vopsi în aceeași culoare cu colțare de bucătărie, pentru a se potrivi cu schema de culori. Culorile închise, cum ar fi negru sau albastru marin, pot face ca bucătăria dvs. să se simtă modernă și totuși confortabilă în timpul iernii.

Atârnați lucruri de tavan

Maximizați fiecare centimetru de spațiu din bucătăria dvs. și agățați-vă oalele, tigăile și ustensilele din tavan. Dacă aveți o țeavă pe care o puteți avea la vedere, vopsiți-o într-o culoare superbă de metal, cupru sau alamă pentru a canaliza decorul în stil industrial sau instalați o tijă de perdele vintage și folosiți-o pentru o soluție de depozitare funcțională și elegantă. Faptul că oalele dvs. vor fi expuse ar putea, de asemenea, să vă încurajeze să vă dezordonați și să optați pentru ustensile de înaltă calitate, la modă.

O bară de agățat este, de asemenea, elementul perfect pentru a diversifica decorul și a agăța câteva plante suspendate!

Decorați deschis și luminos

Mai deschis și mai alb = mai luminos. Acolo unde este posibil, asigurați-vă că în spațiul dvs. intră lumină naturală prin ferestre. Lumina naturală nu este bună doar pentru a face o cameră să se simtă mai spațioasă, ci și pentru sănătatea mentală.

Când vine vorba de culori, alegeți o vopsea mai deschisă care poate acționa ca o culoare de bază pentru restul bucătăriei dvs. și puneți în evidență tot spațiul și colțurile pe care le aveți. Alegeți un blat și colțare de bucătărie mai deschise pentru a vă extinde spațiul. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să scoată în evidență și elementele și pop-up-urile de culoare și, în acest sens.

Nu uitați să contrastați nuanțele

Odată ce v-ați stabilit culoarea de bază, creați un flux vizual și o definire a spațiilor cu nuanțe și amestecuri de culori. Acesta este locul în care personalitatea bucătăriei dvs. va prinde viață! Asortați-vă baza de culoare mai deschisă cu culori îndrăznețe superbe și nuanțe diferite. Acest lucru ar putea arăta ca dulapuri și colțare de bucătărie vopsite mai întunecate, mânere de dulap, ustensile, podele sau accesorii.

Experimentați și cu modele și texturi

Modelele și texturile pot adăuga, de asemenea, mai mult contrast și profunzime la designul bucătăriei dvs. mici. O bază ușoară și curată vă oferă oportunitatea unei pânze albe pentru a vă juca cu modele. Alegeți un backsplash îndrăzneț sau gresie de bucătărie care să se potrivească cu schema dvs. de culori, dar care să iasă în evidență pentru un aspect modern și atractiv sau alegeți o zonă din cameră pentru tapet pentru a adăuga culoare și model în bucătărie, fără a acapara întreaga încăpere.

Sus