Nu este neobișnuit să rămâneți fără energie electrică. Se întâmplă lucruri și se întrerupe curentul. Cu toate acestea, dacă acest lucru se întâmplă în timpul unei furtuni de iarnă sau în alte circumstanțe în care este mai mult decât un inconvenient, trebuie să fiți pregătit, iar o modalitate de a face acest lucru este de a avea un generator electric de urgență.
Există două tipuri de generatoare: generatoare de rezervă pentru casă și generatoare mai mici, portabile, cu care probabil că sunteți deja familiarizați. Cea din urmă categorie este excelentă pentru alimentarea cu energie a lucrurilor esențiale, cum ar fi frigiderul sau un încălzitor de cameră, în timp ce generatoarele mari de rezervă pot alimenta cam tot ce se află în casa dvs.
Aici, vă vom prezenta ambele tipuri de generator electric (portabile și de rezervă) și alte modalități de a furniza energie de rezervă.
Două tipuri de generatoare, două costuri diferite
Generatoare portabile
Atunci când se întrerupe curentul, trebuie să porniți un generator electric portabil și să îl conectați la aparatele dvs. electrocasnice sau la un subpanou.
Generatoare de rezervă
Aceste generatoare sunt alimentate cu gaz natural sau propan și pornesc automat în timpul întreruperilor de curent.
De ce mărime de generator electric aveți nevoie?
Primul pas în adăugarea de energie de rezervă este să decideți de ce aveți nevoie (sau ce doriți) pentru a continua să funcționeze atunci când se întrerupe curentul electric. Acest lucru determină dimensiunea (puterea) generatorului de care veți avea nevoie.
Mergeți prin fiecare cameră din casă și faceți o listă cu tot ceea ce doriți să alimentați în timpul unei pene de curent. Căutați o etichetă pe fiecare aparat (trebuie să aibă una) care să conțină informații precum puterea, numărul modelului și anul în care a fost fabricat. Unele etichete sunt chiar în interiorul ușii aparatelor; altele sunt pe spate, astfel încât trebuie să îndepărtați aparatul de perete.
Scrieți articolul și câtă putere folosește. Asigurați-vă că includeți și articolele esențiale, cum ar fi frigiderele, congelatoarele, pompa de puț, dacă aveți una, și pompa de scurgere. Puteți sta câteva ore sau chiar zile fără cuptor (folosiți în schimb cuptorul cu microunde) și fără aer condiționat – acestea folosesc foarte multă energie și ar necesita să cumpărați un generator de curent de 5KW la un preț mult mai mare.
Adunați wattajele articolelor, apoi înmulțiți acest număr cu 1,5 (aparatele au nevoie de puterea suplimentară pentru a porni). Aceasta este puterea minimă necesară pentru generatorul dumneavoastră.
Cerințele de putere
- Cuptor cu microunde: între 600 și 1.200 de wați
- Frigider: 700 până la 1.200 de wați
- Congelator: 500 până la 1.200 wați
- Mașină de spălat rufe: 1.200 wați
- Pompă de scurgere de 1/3-hp: 800 wați
- Televizor: 300 de wați
- Computer portabil: 250 de wați
- Aparat de aer condiționat de 10.000 Btu: 1.500 wați
Cea mai elementară metodă de alimentare de rezervă cu energie electrică constă în utilizarea unui generator portabil în curte, apoi conectarea unor prelungitoare care se conectează la aparatele dumneavoastră. Este, de asemenea, soluția cea mai puțin costisitoare, deoarece nu este nevoie să angajați un electrician pentru a instala un panou secundar. Dezavantajul este că va trebui să folosiți prelungitoare peste tot unde vreți să aveți curent și sunteți limitat la numărul de aparate pe care le puteți conecta în același timp (majoritatea generatoarelor au fie două, fie patru prize). De asemenea, trebuie să porniți și să întrețineți generatorul.
Un generator electric de rezervă portabil cu prelungitoare este cel mai simplu și mai puțin costisitor sistem de alimentare de rezervă. Țineți generatorul la cel puțin 3 metri de casă pentru a evita otrăvirea cu monoxid de carbon.
Folosiți un prelungitor robust, cu blocare prin răsucire, pentru a-l conecta la priza care este conectată la panoul dvs. secundar. Capetele speciale împiedică cablul să se desprindă. Unele generatoare sunt prevăzute cu un cablu cu blocare prin răsucire.
Atunci când se întrerupe curentul, plasați generatorul pe o suprafață plană în exterior, la cel puțin 3 metri de casă. Nu-l așezați sub copertine, baldachine sau copertine de mașină, nici în interiorul casei sau al garajului. Este absolut esențial să țineți generatorul departe de casă și mai ales departe de uși și ferestre – viața dumneavoastră ar putea depinde de asta! Mai mulți oameni mor din cauza intoxicației cu monoxid de carbon de la motoarele cu gaz ale generatoarelor decât din cauza dezastrelor care provoacă întreruperi de curent.
Conectați un detector de monoxid de carbon atunci când folosiți un generator Honda, de exemplu, portabil. Acesta vă va alerta dacă gazele de eșapament ale generatorului ating un nivel periculos în interiorul casei.