Oferte locuri de munca top

Cum este evitata obligatia dezvoltatorilor imobiliari de a face bransamentele

O prevedere propusă de ANRE pare că îi salvează pe unii dezvoltatori imobiliari de la obligația intrată în vigoare de anul acesta de a asigura branșamentele pentru noile locuințe. Potrivit legii, construcțiile vor putea fi recepționate și date în folosință doar după racordarea definitivă la rețelele de utilități publice.

Totuși, racordarea la rețelele electrice de interes public este propusă să poată fi realizată chiar și în lipsa actului de proprietate pentru imobilul în cauză, conform unui proiect de ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE.

Noua prevedere propusă de ANRE îi vizează pe utilizatorii clienți casnici care nu dețin un act de proprietate pentru imobil sau un contract care le dă drept de folosință asupra imobilului, respectiv contract de închiriere.

Aceasta poate fi situația în care locatarii s-au mutat în noile apartamente pentru care nu au încă act de proprietate întrucât nu s-a făcut recepția construcției.

Potrivit noii propuneri a ANRE, pentru racordarea la energie electrică, clientul va prezenta, ca documente ale contractului, o adeverință eliberată de administrația publică locală în a cărei rază teritorială este situat imobilul. Din acest document va trebui să rezulte faptul că solicitantul ”este cunoscut că deține imobilul sub nume de proprietar”.

Totodată, acesta va trebui să depună o declarație pe proprie răspundere, autentificată notarial, prin care declară că ”posedă imobilul ca un adevărat proprietar și nu a înstrăinat sau grevat imobilul”.

 

Propunerea legislativă:

Contractul-cadru de racordare la rețelele electrice de interes public, aprobat prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 11/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 153 din 3 martie 2015, se completează după cum urmează:

La punctul 6, subpunctul 6.1, dupa litera i) se adaugă o nouă literă, litera i1, cu următorul cuprins:

6.1 Documentele contractului sunt:

i1)  adeverința eliberată de administrația publică locală în a cărei rază teritorială este situat imobilul, din care să rezulte că solicitantul este cunoscut că deține imobilul sub nume de proprietar și declarația pe proprie răspundere a solicitantului, autentificată notarial, prin care acesta declară că:

(i) posedă imobilul ca un adevărat proprietar;

(ii) nu a înstrăinat sau grevat imobilul,

pentru un loc de consum nou aparținând unui client casnic, în situația în care solicitantul nu deține act de proprietate, respectiv contract de închiriere.

 

 

Citiți și:

Ansamblu rezidential, cu peste 30 mii scd, in pregatire in Capitala

Un mare comerciant isi va extinde spatiile de depozitare

O companie foarte mare, interesata si de contracte mici

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019


Etichete:
Sus