Oferte locuri de munca top

Cum amenajezi o baie mică

Mulți dintre noi ne dorim o baie spațioasă, însă puțini au șansa de a avea parte de una.

Vestea bună este că există soluții și pentru ca o baie mică să arate bine dacă știi cum să alegi mobilierul de baie potrivit și alte trucuri care țin de amenajare. Ți le dezvăluim pe toate în rândurile care urmează.

Dacă urmează să te muți curând într-o casă nouă sau dacă ai în plan să reamenajezi și ai o cameră de baie nu prea generoasă, din punct de vedere al spațiului, nu te îngrijora. Pune în aplicare sfaturile și trucurile pe care le vei găsi în acest material și vei observa că nu e greu și să creezi senzația de volum și de mult mai mult spațiu.

  1. Acordă atenție gresiei și faianței

Poate că atunci când vine vorba despre amenajarea băii, gresia și faianța nu sunt primele elemente la care te gândești, însă noi te sfătuim să ții cont de ele pentru că le vei schimba rar și au un rol extrem de important în crearea impresiei de spațiu, mai ales pentru o baie mică.

Astfel, alege gresie puțin mai închisă la culoare decât cea a faianței și optează pentru plăci de dimensiune mai mică. În caz contrar, alegerea unor plăci mari va crea impresia că baia este mai îngustă decât în realitate.

Desigur, atunci când ne referim la culori, vom alege unele neutre sau deschise. Cele închise nu sunt recomandate deoarece contribuie la crearea senzației de încăpere mică.

  1. Mobilierul de baie

Și mobilierul de baie joacă un rol important în amenajarea acesteia. Dacă dispui de un spațiu care nu este generos, cea mai indicată alegere, atunci când vine vorba despre mobilierul de baie, este aceea de a opta pentru un mobilier de baie suspendat. De ce? Pentru că nu va ocupa mult loc și, mai mult de atât, îți va face și viața mai ușoară atunci când faci curat deoarece, având un mobilier de baie suspendat, nu va fi nevoie să te chinui să îl ridici și vei reuși să faci curățenie ușor și mult mai rapid.

Dacă încă nu ai ales caloriferul, un calorifer de aluminiu poate fi o opțiune potrivită.

  1. Cada sau cabina de duș

Cada sau cabina de duș trebuie alese și ele cu foarte mare grijă. Evident că atunci când avem la dispoziție un spațiu mic, cel mai indicat este să folosim cabine de duș și nu o cadă deoarece această din urmă ocupă mult prea mult spațiu. Dacă vrei, însă, neapărat o cadă, te poți îndrepta către una care este prevăzută cu paravan și care are dimensiuni mai mici.

  1. Vasul de toaletă

Este importantă și alegerea vasului de toaletă, atunci când vorbim despreo baie de dimensiuni mici. Prin urmare, te sfătuim să alegi un vas suspendat, chiar dacă nu ești de părere că piciorul ocupă foarte mult spațiu. Într-o baie mică orice bucățică și orice centimetru contează, deci te sfătuim să îi salvezi și să alegi un vas suspendat.

  1. Chiuveta

Alegem fiecare obiect cu un singur obiectiv în minte, acela de a salva spațiu, așa că ai ghicit: și chiuveta o vei alege astfel încât să nu îl încarci cu nimic în plus.

Te sfătuim să optezi pentru o chiuvetă care se prinde în perete și să profiți de locul care îți rămâne sub aceasta, instalând un dulap în care să depozitezi ce ai nevoie, de la produsele de curățenie și până la bandă dublu adezivă.

  1. Oglinda

Oglinzile reflectă lumina, creând impresia de mai mult spațiu, iar alegerea unei oglinzi mari este ceea ce te sfătuim să faci dacă vrei să ca baia ta să pară mai mare decât este în realitate. De asemenea, poți alege și să ai mai multe oglinzi instalate în baia ta.

Sperăm că te-au ajutat trucurile noastre referitoare la amenajarea unei băi de dimensiuni mici.

Reține că alegerea mobilierului de baie, dar și a culorilor și a celorlalte elemente sunt extrem de importante.

 

 

Sus