Oferte locuri de munca top

Cum alegi piesele de mobilier pentru o casă

arenaconstruct

 

Dacă ai trecut de etapa de finisaje ale pereților și pardoselii, înseamnă că urmează etapa cea mai dificilă, și anume amenajarea casei cu piese de mobilier practice, funcționale și perfect estetice.

 

Mobilierul pentru locuință trebuie ales cu multă grijă astfel încât să corespundă întocmai nevoilor tale. Trebuie să fii atent la nevoile pe care le ai tu dar și la necesarul locuinței. De asemenea, trebuie să te încadrezi în parametrii spațiali și obligatoriu să respecți principiile esteticii. Trebuie să respecți chiar și regulile în privința texturii, culorilor și proporpțiilor, pentru ca locuința să transmită armonie și bunăstare.

 

Mai jos, am structurat câteva dintre principalele piese de mobilier la care ar trebui să acorzi mai multă atenție, atunci când o alegi.

  1. Alege cu grijă mobila pentru dormitor. Dormitorul este locul cel mai intim dintr-o locuință. Atunci când mergi la cumpărături, este bine să ai în vedere ce tip de mobilă se potrivește încăperii: mobilă modulară, mobilă la comandă sau mobilă standard. Alege o mobilă de dormitor în ton cu cromatica pereților, o mobilă din lemn masiv care să dainuiască mulți ani. Poți alege mobilă de dormitor de la Kalenda, un magazin online cu o gamă variată de mobilier pentru toate gusturile. Mobilarea unui dormitor, trebuie tot timpul să înceapă de la pat. Patul trebuie să fie în mijloc și să corespundă confortului și odihnei de care ai nevoie. Plasează mobila de dormitor în jurul patului. Nu aglomera prea mult încăperea și lasă loc și obiectelor de decor. Câteva pernuțe decorative, o lampă, un fotoliu confortabil, tablouri, fotografii sau rame foto sunt doar câteva dintre detalii care fac atmosfera mai plăcută și mai relaxantă.
  1. Acordă atenție la toate detaliile atunci când vine vorba de mobilierul pentru bucătărie. Bucătăria este locul cel mai frecventat de toți membrii familiei. Așadar, trebuie să iei în calcul faptul că aceasta trebuie să fie spațioasă și să accesibilă tuturor. De asemenea, trebuie să îți orientezi planul și către practicabilitate. O mobilă care este doar frumoasă nu te va ajuta foarte mult. Mobila de bucătărie trebuie să aibă suficiente rafturi, sertare și dulapuri, locuri unde să depozitezi toate oaelele, cratițele și articolele pentru gătit. Fii atent la spațiile destinate pentru plită, cuptor, frigider, mașină de spălat vase și alte electrocasnice. Asigură-te că mobila corespunde acestor nevoie. Poți alege din modelele de bucătării pe VreauMobila.ro sau sa optezi pentru mobilă pentru bucătării la comandă de la Unican.ro.
  1. Când vine vorba de living, trebuie să ai în vedere o serie de reguli. Trebuie să pui accent deosebit pe calitate și confort, mai ales când vine vorba de mobilă. Pentru că este locul vizitat atât de membrii familiei, cât și de invitați, trebuie să te asiguri că livingul se pretează perfect tipurilor de activități. Alege mobila de living în funcție de spațiul disponibil și de stilul în care vrei să îl decorezi. Daca dispui de un spațiu mai mare, poti alege sa amplasezi o biblioteca. Cu toate acestea, este recomandat să începeți de la canapea. Alege o canapea confortabilă, care să armonizeze atmosfera.

 

 

Sus