Oferte locuri de munca top

CTP tinteste un portofoliu de 1 milion mp pana la sfarsitul anului 2018

CTP, cel mai dinamic dezvoltator de pe piața logistică și industrială din România, continuă și în 2018 seria investițiilor sale de anvergură, atât pe fondul creșterii consumului la nivel național, cât și al creșterii producției industriale de 5-6% și a efervescenței retailului online. Pentru anul în curs, CTP va depăsi cu mult performanțele din 2017, când a livrat suprafețe închiriabile totalizând aproximativ 180.000 m². În 2018, compania și-a propus să finalizeze peste 300.000 m² de spații logistice premium, în București și în tară.

“Până la acest moment, am reușit să livrăm peste jumătate din acest total de 300.000 m2, ceea ce ne face să fim încrezători în atingerea acestui obiectiv. Cererea de spații industriale noi vine, într-un procent destul de mare,  din partea clienților noștri existenți, alături de care am construit parteneriate solide de-a lungul timpului, însă dezvoltarea de spații noi este susținută și de cererile din partea clienților noi, care necesită depozite de clasă A în București sau în alte zone din țară pentru a își desfășura activitatea în cele mai bune condiții.”, declară Iulia Buşcă, Commercial & Business Manager al CTP România.

De la începutul acestui an, companii mari precum DSV, Van Moer, Tibbett Logistics, NOD sau Quehenberger au solicitat extinderea suprafețelor închiriate, aflate în cadrul parcurilor din proprietatea CTP.

Peste 700.000 de spații în capitală

Bucureștiul se bucură de cele mai semnificative investiții din partea companiei, deținând deja 3 parcuri logistice  în nord-vestul orașului: CTPark Bucharest (km 13), CTPark Bucharest West (km 23) și CTPark Chitila.

CTPark Bucharest West este „proiectul-vedetă”, vizat să devină cel mai mare parc industrial din Europa de Est, având totodată cel mai accelerat ritm de creștere din România.

CTPark Bucharest West are avantajul unei amplasări foarte oportune din punct de vedere strategic, la 23 km de inima orașului și cu acces direct la autostradă A1. La acest moment, sunt în construcție 175.000 m² de spații industriale, care se așteaptă a fi livrați la finalul anului 2018.

În prezent, cele trei parcuri deținute în capitală acoperă o suprafață cumulată de peste 550.000 m², însă se estimează că suprafața totală construită va depăși 700.000 m2 până la finalul anului 2018.

Investiții în Timișoara, Cluj-Napoca și Pitești

Compania își reconfirmă astfel poziția de lider pe piața imobiliară logistică a Bucureștiului, dar proiectele sale investiționale nu se limitează aici: sunt vizate și orașe regionale bine dezvoltate atât din punct de vedere economic, cât și al infrastructurii, precum Timișoara, Cluj-Napoca și Pitești.

Piața industrială din România se bucură de cea mai bună perioadă de până acum, ca dovadă gradul de ocupare actual de peste 95%. Este un moment prielnic, pe care CTP înțelege să-l valorifice. Astfel, tot în acest an, sunt programate livrări de spații în CTPark Cluj II (30.000 m²), CTPark Timișoara II (9.000 m²) și CTPark Pitești (30.000 m²).

Zona de vest rămâne prioritară

Zona de vest a țării este prioritară pentru strategia de dezvoltare a companiei, grație accesului facil la piețele de desfacere din Europa. Totodată, îmbunătățirea infrastructurii din această regiune și interesul unor investitori noi, din domenii precum IT, componente auto, electronică, retail sau FMCG fac din vestul țării un pol de interes pentru CTP, care, pe lângă Timișoara și Cluj Napoca, deține parcuri logistice și la Arad, Deva, Ineu, Salonta, Sibiu și Turda.

“Volumul cererilor de închiriere de pe piața spațiilor industriale și logistice continuă să crească”, explică Iulia Bușcă, adăugând că în viitor nu este exclusă nicio zonă din România, “atât timp cât sunt îndeplinite condițiile de bază pentru dezvoltarea afacerilor clienților noștri: infrastructura, existența forței de muncă, dezvoltarea economică.”

CTP a avut o evoluție spectaculoasă în România ajungând, în doar trei ani, să devină lider de piață în urma achiziției unor proiecte existente, dar și a propriilor dezvoltări logistice și industriale. Compania este activă și în state precum Republica Cehă, Polonia, Ungaria și Slovacia.

Cifre:

1 milion – portofoliu național estimat până la finalul anului 2018

700.000 – suprafața cumulată a parcurilor din București, la finalul anului 2018

Prezență în 10 orașe din țară

Peste 4,5 milioane de spații de clasa A (Europa Centrală și de Est)

Sus