Oferte locuri de munca top

CTP obtine rezultate financiare solide

CTP N.V. cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare industriale și logistice de înaltă calitate din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută (GLA), a raportat o creștere de 306% a profitului net în cele 12 luni, până la 31 decembrie 2021, ajungând la 1.026 milioane de euro, comparativ cu 252,2 milioane de euro în aceeași perioadă din 2020.

CTP și-a depășit obiectivele stabilite la IPO în martie 2021 pe parcursul a nouă luni din primul an ca societate listată la bursă și a obținut un randament anual total de 47%, în timp ce valoarea brută a activelor (GAV) din portofoliu a crescut cu 43%, la 7,6 miliarde de euro.

Remon Vos, CEO, a declarat: „CTP raportează primul său set de rezultate financiare anuale ca societate listată la bursă sub norul întunecat al evenimentelor tragice care se desfășoară în Ucraina. Săptămâna trecută am anunțat angajamentul CTP de a contribui la sprijinirea refugiaților ucraineni prin acordarea unui sprijin financiar semnificativ agenției ONU pentru refugiați UNHCR și Crucii Roșii, precum și agențiilor locale de ajutorare. De asemenea, în cadrul portofoliului nostru, oferim spații de depozitare vacante pentru provizii de urgență, precum și cazare în unitățile rezidențiale, și vom face mai multe pe măsură ce situația evoluează.

Anul trecut, CTP a înregistrat rezultate financiare solide, profiturile fiind mai mult decât triplate, ajungând la peste 1,0 miliarde de euro, în mare parte datorită aplicării cu succes a strategiei noastre de dezvoltare disciplinată în cadrul platformei operaționale integrate de servicii complete a CTP. Ne-am mărit cota de piață în domeniul logisticii și al proprietăților imobiliare industriale pe piețele principale ale CTP din Europa Centrală și de Est, ajungând la mai bine de un sfert din întregul sector, captând cererea reținută a ocupanților, care este susținută de fundamentele solide din aceste economii. În viitor, Grupul va continua să valorifice dinamica foarte atractivă a cererii și ofertei de pe piața logistică și industrială din ECE. Capacitatea noastră de a face acest lucru a fost întărită de măsurile pe care le-am luat anul trecut pentru a consolida bazele afacerii noastre, inclusiv prin investiții substanțiale în echipa noastră în toate domeniile de activitate. În prezent, avem aproape un milion de metri pătrați de GLA de primă clasă în curs de construcție, care urmează să fie finalizat în acest an, ceea ce va extinde și mai mult portofoliul nostru de investiții de înaltă calitate de 7,6 milioane de metri pătrați. Integrarea fostului portofoliu DIR și lansarea CTP Germania, care devine imediat a treia noastră piață ca mărime, după Cehia și România, este, de asemenea, în plină desfășurare. În timp ce impactul invaziei rusești și rezultatele sale necunoscute au injectat o mare incertitudine în perspectivele economice europene și globale, suntem încă încrezători că CTP va continua să se bazeze pe impulsul pe care l-am obținut în 2021. ”

Principalele aspecte financiare și operaționale:

– Veniturile nete din chirii au crescut cu 16,5%, până la 326,9 milioane de euro (2020: 280,7 milioane de euro), datorită creșterii chiriilor în termeni comparabili de 1,6%, prin impactul pozitiv al finalizării dezvoltărilor și al activității de investiții disciplinate

– Profit după impozitare de 1 025,9 milioane de euro, în creștere cu 306% față de anul precedent (2020: 252,5 milioane de euro), generat de creșterea puternică a evaluării și de creșterea veniturilor din chirii. EPRA EPS ajustat EPRA specific companiei de 0,49 euro (2020: 0,44 cenți1).

– Investițiile imobiliare au crescut cu 40,6%, ajungând la 7 575,1 milioane de euro (2020: 5 386,2 milioane de euro), susținute de o creștere a GLA deținută de grup la 7,6 milioane de metri pătrați, depășind obiectivul IPO cu 500 000 de metri pătrați. Acest lucru a fost realizat prin finalizarea unor dezvoltări record, totalizând 900.000 mp și 835.000 mp de achiziții de investiții strategice

– NTA ajustată pe acțiune a crescut cu 45%, ajungând la 12,06 euro (2020: 8,32 euro), în mare parte datorită creșterii evaluării portofoliului, care a fost determinată de activitatea de dezvoltare, de reducerea randamentului în întreaga regiune ECE și de gestionarea proactivă a activelor. Randamentul portofoliului imobiliar al CTP s-a comprimat cu 0,5%, ajungând la 6,4% (2020: 6,9%).

– Investiții de capital în valoare de 193 milioane de euro în achiziții disciplinate de terenuri pentru a susține creșterea viitoare condusă de chiriași, cu o suprafață de 17,8 milioane de metri pătrați la 31 decembrie 2021 (31 decembrie 2020: 12,6 milioane de metri pătrați).

– Bilanț consolidat de 854 de milioane de euro de capitaluri proprii noi și de o strategie activă de refinanțare, inclusiv emisiuni de obligațiuni în valoare de 2,5 miliarde de euro pentru a sprijini creșterea viitoare, reducând costul mediu al datoriei de la 2,0% la 31 decembrie 2020, la 1,2% la sfârșitul anului 2021

– Extinderea geografică accelerată odată cu propunerea de preluare a DIR, anunțată în octombrie 2021. Aceasta va adăuga 1,6 milioane de mp GLA și 59 de milioane de euro de venituri din chirii, devenind astfel un factor de creștere la finalizarea achiziției în S1 2022

– Grupul este pe drumul cel bun pentru a dezvolta 1,5 milioane mp GLA de spații industriale și logistice în 2022, din care 958.000 mp de proiecte de dezvoltare erau în construcție la sfârșitul anului 2021 (din care 44% preînchiriate).

– Sustainalytics, Inc. a clasat CTP printre primele 1,5% dintre companiile care au obținut punctajul de „risc scăzut” al Grupului în ceea ce privește aspectele ESG.

– CTP a fost confirmat ca fiind neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în cadrul operațiunilor sale, capacitatea de captare a carbonului de către Grupul CTP fiind mai mare decât emisiile sale de CO2e, cu pădurile CTP capturând aproximativ 42.000 de tone metrice de CO2e în 2021.

– Dividendul pentru întregul an care va fi propus AGA din 26 aprilie 2022, de 0,35 euro, sau 0,18 euro pentru a doua jumătate a anului 2021, după dividendul intermediar de 0,17 euro pe prima jumătate a anului 2021. Dividendul propus pentru întregul an echivalează cu 75% din profitul EPRA ajustat specific companiei și va fi oferit acționarilor fie sub formă de dividende scrip sau în numerar

Richard Wilkinson (director financiar al grupului) a declarat: „Compresia puternică a randamentelor pe piețele din ECE în 2021 a oferit un context foarte pozitiv pentru creșterea organică a dezvoltării conduse de chiriași generată în portofoliu în 2021. CTP continuă să mențină un randament al costurilor peste ținta de 10% pe care ne-am stabilit-o. De asemenea, suntem pe drumul cel bun pentru a atinge 10 milioane de metri pătrați de GLA până la sfârșitul anului 2022, cu aproximativ 12 luni mai devreme decât am anticipat inițial, ceea ce va oferi aproximativ 100 de milioane de euro până la 125 de milioane de euro în chirii noi. Această cifră se compară cu cele 7,6 milioane de metri pătrați de spații în zece țări pe care le administrăm în prezent.

Povestea noastră convingătoare de investiții este pusă în practică și finanțată cu cele mai înalte standarde de sustenabilitate din domeniu. CTP este singurul dezvoltator și operator industrial și logistic din Europa cu un portofoliu complet certificat BREEAM, iar în prezent suntem neutru din punct de vedere operațional din punct de vedere al emisiilor de carbon. De asemenea, anul trecut am fost cel mai mare emitent de obligațiuni verzi din întreaga industrie imobiliară europeană cotată la bursă, îmbunătățind în mod durabil poziția noastră de lichiditate, precum și reducând costul datoriei la cel mai mic cost absolut al datoriei din sector. Considerăm că aceste acțiuni ne lasă bine plasați pentru a continua să oferim randamente financiare totale atractive și sustenabile în anii următori”.

 

1 Câștiguri EPRA ajustate specifice companiei – vă rugăm să consultați raportul anual pentru 2021 pentru calcule și definiții detaliate.

 

Vedeti aici comunicatul in intregime

 

 

 

Sus