Oferte locuri de munca top

Creste presiunea asupra preţurilor locuinţelor urbane

IMG_1583Cea mai mare creștere a preţului locuinţelor la nivel mondial s-a înregistrat în sudul Chinei unde cu precădere în centrul de producţie hardware Shenzen preţul unei locuinţe s-a majorat în 2015 cu 50%.

Clasamentul întocmit de Knight Frank arată că pe locul al doilea se află Auckland Noua Zeelandă cu o creștere a preţurilor de 25.4%, urmată de Istanbul (25%) și Sydney (19.9%).

Capitala ungară Budapesta se află pe locul al șaptelea în funcţie de rata de creștere a preţurilor de 16,3%, singurul oraș din UE aflat în top 10.

La coada clasamentului se află orașele din Grecia Tesalonic și Atena unde preţurile locuinţelor au scăzut cu până la 6% anul trecut. Scăderi semnificative s-au înregistrat în orașele mari din Italia dar și în Cipru, potrivit The Guardian.

La nivel general statistica Knight Frank arată o creștere globală de +4,4% a preţurilor locuinţelor în orașe, dar și o polarizare a preţurilor în funcţie de specificul urban.

Reprezentanţii Knight Frank citează un raport al Băncii Mondiale potrivit căruia 54% din populaţia lumii trăiește în orașe iar până în 2045 populaţia urbană va crește au încă 2 miliarde de persoane până la 6 miliarde.

În acest context presiunea asupra preţurilor locuinţelor din zona urbană va fi în continuă creștere aducând o apreciere a preţului locuinţelor în orașe pe termen lung.

Sus