Oferte locuri de munca top

Credite cu dobanzi reduse pentru IMM-uri

Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale si ProCredit Bank acorda credite pentru IMM-uri cu dobanda semnificativ redusa fata de nivelul pietei si cerinte reduse de garantii.
Cei patru operatori bancari au semnat contracte de finantare cu Fondul European de Investitii (FEI), in cadrul instrumentului de creditare JEREMIE prin care se acorda subventii partiale de dobanda. Valoarea totala a imprumuturilor pentru investitii si capital de lucru care vor putea fi accesate de IMM-uri este de 120 de milioane de euro.
Cu aceasta ocazie, Domnul Hubert Cottogni, Deputy Director al FEI si sef al diviziei Regional Business Development, a declarat: „Noul instrument JEREMIE de finantare cu dobanda subventionata, implementat deja cu succes de EIF in alte tari, se adauga facilitatilor JEREMIE de garantii si capital de risc deja existente in Romania, oferind noi optiuni de finantare pentru o gama mai larga de intreprinderi din diverse sectoare si etape de dezvoltare. In acest mod, se demonstreaza ca fondurile structurale pot fi utilizate eficient pentru a sustine accesul IMM-urilor la finantare si, pornind de la realizarile actuale, putem implementa in continuare acest tip de instrumente in viitoarea politica de coeziune”.
Cele patru noi tranzactii au fost posibile ca urmare a cresterii resurselor mandatului JEREMIE de catre Guvernul Romaniei in luna noiembrie, printr-o alocare suplimentara din cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare. In cadrul initiativei JEREMIE, alte doua instrumente financiare pentru IMM (conform definitiei europene) au fost deja create si sunt active in Romania: garantia de portofoliu (disponibila prin Raiffeisen Bank, BCR si Unicredit Tiriac Bank), prin intermediul careia au fost acordate deja peste 2000 de credite in valoare totala de peste 180 de milioane de euro cu cerinte semnificativ reduse de garantii pentru IMM, si fondul de capital de risc 3TS Catalyst Romania, care a efectuat primele investitii in intreprinderi din domeniul tehnologiei.

Sus