Oferte locuri de munca top

Credit de 50 mil. lei pentru pista Aeroportului Cluj

Un credit de 50 milioane lei va fi contractat de catre Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj pentru finantarea lucrarilor la pista de decolare si la suprafetele de miscare aferente.
Compania aeroportuara a lansat o licitatie deschisa pentru atribuirea contractului de creditare, perioada de maturitate va fi de 20 de ani. Imprumutul va fi rambursat din surse proprii si din alocatii bugetare de la Consiliul Judetean Cluj.
Pentru depunea ofertelor de catre operatorii bancari a fost stabilita data limita 21 martie a.c.
Lucrarile de constructie a unei piste noi au demarat in noiembrie 2011. Prima etapa a proiectului a cuprins realizarea primilor 2.100 m ai pistei,
in final aeroportul urmand sa aiba o pista cu lungimea de 3.500 m.
„Aceasta este prima pista care se construieste in Romania in ultimii 50 de ani. Pista veche dateaza din anul 1968 si are o latime de 30 de metri. Noua pista are 45 de m latime, mergand pana la 60 de m cu acostamente.”, explica reprezentantii aeroportului.
Potrivit graficului Aeroportul Cluj-Napoca va avea o noua pista pana la finele anului 2014.
In proiect sunt cuprinse totodata lucrari de extindere a platformei de imbarcare – debarcare actuale pe o lungime de 450 m, asigurandu-se, astfel, inca 7 locuri de parcare pentru aeronave. In prelungirea caii de rulare, perpendicular pe pista se impune realizarea unei platforme de degivrare/ antigivrare.
„Scopul acestui proiect este, pe de-o parte, de a crea o mai mare capacitate de parcare a aeronavelor, precum si o degajare rapida a pistei in vederea fluidizarii miscarilor de pe pista iar, pe de alta parte, de a facilita degivrarea/ antigivrarea unui numar mai mare de aeronave simultan si de a crea un spatiu cu o mai mare capacitate de parcare a aeronavelor.”, potrivit reprezentantilor aeroportului.

Sus