Oferte locuri de munca top

Coresi Shopping Resort, lucrarile sunt 60% finalizate

2377.JPG Immochan, filiala imobiliara a grupului Auchan, va deschide in primul trimestru al anului viitor Coresi Shopping Resort, cel mai mare proiect comercial din Brasov.
Lucrarile la complexul dezvoltat pe 24 ha din platforma fostei unitati de productie „Tractorul” au inceput in octombrie anul trecut si au atins un grad de finalizare de 60%.
Immochan a investit pana la momentul de fata 35 de milioane de euro in proiectul Coresi dintr-un buget total de 60 milioane de euro. Proiectul se va incadra fara probleme in buget. Lucrarile de executie sunt inaintea graficului, ceea ce inseamna o reducere a costurilor fixe, precum salariile muncitorilor pe santier, ne-a precizat Tatian Diaconu, director general Immochan Romania
Doua mari companii de constructii sunt implicate in executia proiectului Coresi: Conarg si Bog”Art. In prezent reprezentantii Immochan se afla in cautarea unei companii care va executa lucrarile de amenajare acelor 4 ha de spatii verzi.
Pe santier isi desfasoara activitatea un jur de 350 de oameni/zi.
Fostele hale ale uzinei Tractorul au fost demolate pana la cota 0, in unele cazuri a fost necesara chiar scoaterea fostelor fundatii de sub pamant. In prezent lucrarile la partea de structura sunt aproape finalizate, iar pana la finele lunii august cladirea va fi complet inchisa. In decembrie vor fi livrate primele spatii catre operatorii ce au inchiriat suprafete mari, cum ar fi retailer-ul Auchan. De altfel 70% din suprafata Coresi este deja inchiriata.
Cele mai avansate lucrari sunt in spatiul hypermarket-ului, unde echipele executa lucrarile de inchidere si cele de instalatii.
Stadiul lucrarilor la galerie este asemanator, iar in zona de divertisment si in cea de food court se lucreaza intens la finalizarea structurii, fiind deja demarate planurile de punere in practica pentru inchideri si instalatii.
In spatiul rezervat parcarii au loc lucrari de demolare si compactare a materialelor, in vreme ce in zona de spatii verzi este pregatit terenul pentru interventia peisagistilor si se adapteaza suprafata pentru locurile care vor fi dedicate activitatilor sportive.
10.400 mc de beton rezultat din fundatiile si platformele existente a fost concasat si reutilizat in proportie de 100% pentru terasamente. Pentru constructia Coresi au fost excavati 50.300 mc de pamant, 56.700 mc de pamant au fost compactati, 2.800 mc de beton au fost turnati in fundatii; s-au folosiut 4.080 mc de beton prefabricat si 1.850 tone de confectie metalica.
Odata ce constructia va fi finalizata vor fi demarate lucrarile de amenajare a spatiilor. Tatian Diaconu, a declarat:
„Ne aflam in discutii avansate cu cateva retele de retail cu operatiuni la nivel european si ne dorim sa putem completa experienta de shopping a brasovenilor si a locuitorilor din intreaga regiune.”
Coresi Shopping Resort va ocupa aproximativ 25% din suprafata totala a terenului de 100 ha detinut e Immochan la Brasov. Suprafata ramasa va fi construita in etapele viitoare ale proiectului.
A doua etapa prevede aducerea in complexul Coresi a unui retailer de bricolaj. In prezent de poarta negocieri cu mai multi operatori. Terenul rezervat in acest scop a fost deja racordat la toate utilitatile urmand ca imediat dupa incheierea negocierilor sa inceapa ridicarea cladirii.
*Coresi Shopping Resort
Coresi va gazdui un hypermarket Auchan cu o suprafata de 13.300 mp si o galerie comerciala cu o suprafata de 32.000 mp. Complexul va fi deservit de un spatiu de parcare cu o capacitate de 2.400 de locuri.
Zona centrala a proiectului va gazdui 1.500 mp de spatiu de divertisment. Zona de food court reprezinta 10% din suprafata totala a galeriei comerciale, cu 3.500 mp si 1.000 locuri la mese.
Pe timp de vara platforma din fata centrului comercial, cu vedere la muntele Tampa, va fi rezervata teraselor.
Va exista si o zona de cinema care va ocupa o suprafata de 3.200 mp si va cuprinde opt sali digitale, ce vor putea fi transformate in sali de teatru, de conferinte sau de receptie.
Pentru a intregi experienta vizitatorilor, Coresi va avea o zona dedicata artizanilor, fie sticlari, pielari, bijutieri, olari sau producatori de arme.
Immochan dezvolta in prezent doua proiecte in Romania. In afara de proiectul Coresi, compania mai are in executie un centru comercial in zona Drumul Taberei din Capitala.
Cele doua investitii se ridica la suma de 120 milioane euro.
Immochan gestioneaza 340 de centre comerciale in 12 tari, cumuland 2 milioane mp de galerii comerciale.

Sus