Oferte locuri de munca top

Cordia anunță o ofertă publică pentru toate acțiunile rămase ale Polnord SA și solicită adunarea acționarilor pentru a decide delistarea

Perioada de subscriere a acțiunilor va începe pe 21 decembrie 2020 și va dura până pe 20 ianuarie 2021

Cordia International Zrt., care deține 92,92% adin acțiunile Polnord SA, a anunțat la 1 decembrie 2020 o ofertă publică pentru a achiziționa restul de aproximativ 7,08% din acțiunile Polnord SA. Scopul este creșterea participației Cordia în Polnord SA la 100% din acțiuni. Prețul ofertei de licitație a fost stabilit la 3,55 zloți per acțiune, conform cu cerințele Legii privind oferta publică, condițiile care reglementează introducerea instrumentelor financiare în tranzacționarea organizată și companiile publice, oferind o creștere semnificativă față de cel mai recent preț de piață.

În același timp, Cordia a solicitat o adunare generală extraordinară a acționarilor Polnord SA, pentru a lua o decizie privind retragerea acțiunilor companiei din tranzacționarea la bursă. Măsura este în conformitate cu strategia anterioară a Cordia de a continua restructurarea Polnord SA și de a consolida în continuare operațiunile Cordia în Polonia.

Perioada de subscriere a acțiunilor va începe pe 21 decembrie 2020 și va dura până pe 20 ianuarie 2021. Ziua tranzacției este planificată pentru 25 ianuarie 2021 cu decontare pe 28 ianuarie 2021. Procesul este gestionat de PKO BP Brokerage House, iar alte case de brokeraj se pot alătura, pentru a permite un acces mai ușor pentru clienți.

Cordia a achiziționat inițial o participație majoritară în Polnord prin subscrierea a 63,7 milioane de acțiuni de serie „T” într-o ofertă publică de cumpărare de acțiuni în decembrie 2019. Ulterior, în februarie 2020, Cordia a anunțat o ofertă publică pentru restul acțiunilor și și-a mărit participația la 92,92%. Ca o consecință a angajamentului Cordia, situația financiară a Polnord s-a stabilizat, iar compania a reușit să își îndeplinească cu succes toate obligațiile financiare.

Despre Cordia

Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România și desfășoară două proiecte pilot în Spania. Cordia a achiziționat recent dezvoltatorul britanic Blackswan Property, a ajuns la o participație de 93% din dezvoltatorul rezidențial Polnord, listat la Bursa din Varșovia și a cumpărat 18% din Argo Properties NV, o companie olandeză activă în domeniul închirierilor rezidențiale și al regenerării urbane pe scară largă în Germania.Toate aceste tranzacții recente au fost parțial finanțate folosind fonduri obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei.

Grupul Cordia are o experiență de peste 20 de ani și a câștigat multiple premii internaționale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federația Internațională pentru Real Estate (FIABCI).

 

 

Sus