Oferte locuri de munca top

Cooperarea energetica prioritara in zona Dunarii

Intalnirea anuala pentru strategia europeana in regiunea Dunarii va avea loc pe 26-27 iunie in Viena, eveniment aflat la cea de-a treia editie.
Pe parcursul celor doua zile oficialii europeni vor discuta proiecte pilot in amenajarea fluviala si navigatie, educatie, cercetare si inovare precum si cooperarea in zona in domeniul energiei. Pana acum aproximativ 78 de miliarde de euro au fost investiti in regiune, potrivit comisarului european Johannes Hahn.
Comisarul a mai subliniat importanta cooperarii macroregionale prin care tarile pot identifica zonele prioritare si pot lucra impreuna la solutii comune. Hahn a aratat cat de important este sa investim in navigabilitatea Dunarii pentru a exploata intreg potentialul acestei modalitati ieftine si eco-friendly de transport. In acest context Comisarul a mai amintit de un studiu al Comisiei Europene care sugera construirea unui vas care ar putea sa reduca cu un procent de 15% combustibilul si emisiile.
Johannes Hahn recomanda in zona Dunarii guvernare strategica si leadership politic pentru a grabi procesul de implementare, subliniind rolul activ al Vienei in strategia Dunarii.

Sus