Oferte locuri de munca top

Contractul pentru reabilitarea DJ 142E a fost incheiat

2563.JPG Contractul de executie pentru modernizarea drumului judetean 142E a fost incheiat in aceasta saptamana intre reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu si cei ai constructorului SC Drumserv SA din Targu Mures.
Modernizarea acestui drum este finantata in cadrul Programului Operational Regional, printr-un proiect in valoare totala de 34 de milioane de lei.
Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a declarat:
„Modernizarea acestui drum aflat in prezent in stare avansata de degradare, va contribui la cresterea sigurantei participantilor la trafic, asigurarea unui transport economic si eficient a materialelor de constructii in zona, a altor produse comerciale necesare, atragerea de noi investitori care sa faca posibila crearea de noi locuri de munca si, prin aceasta, reducerea considerabila a ratei somajului.”
Modernizarea drumului va fi realizata intre km 0+000 – 20+130, pe o lungime totala de 16,4 km si va duce la decongestionarea DN 14 prin devierea traficului vehiculelor cu tractiune animala si a autovehiculelor din sectorul agricol (atelaje, tractoare, remorci, combine agricole etc). Valoarea contractului de executie s-a ridicat la suma de 18,6 milioane de lei, fara tva.
In prezent, drumul este pietruit in afara localitatilor, cu latimea partii carosabile 4 – 5,5 m. Grosimea structurii rutiere este cuprinsa intre 7 – 30 cm, formata din balast in afara localitatilor. Ca urmare a traficului greu (transporturi de lemne, cereale, materiale de constructii, utilaje agricole), ciclului de inghet – dezghet si stagnarii apei, impietruirea a fost afectata, facand dificila utilizarea acestuia de catre autovehiculele care se deplaseaza intre localitati.
Predarea amplasamentului si emiterea ordinului de incepere a lucrarilor vor fi facute la inceputul saptamanii viitoare, termenul de executie este de 15 luni, iar termenul pentru finalizarea intregului proiect este decembrie 2015.

Sus