Solplanet x AeroFix

Constructori, trimisi in judecata de procurorii DNA

În schimbul unor lucrări privind renovări și amenajări interioare în spațiile aparținând Direcției Serviciilor de Navigație Aeriană Baia Mare, un expert din cadrul Romatsa SA ar fi pretins și primit aproape 50.000 de lei mită de la administratorii unei firme de construcții, potrivit procurorilor DNA.

Astfel, administratorii firmei de construcții Mozigres Construct SRL Baia Mare, Mihai Vasile Pop și Vasile Pop, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA – Serviciul teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.

„În perioada 2013-2014, inculpații (…) i-au remis inculpatului Dragomirescu Petre Gabriel, la data faptelor expert I în cadrul Romatsa RA București – Administrația Centrală – Direcția tehnică – Serviciul investiții, suma totală de 49.200 lei. Această sumă a fost pretinsă și primită de acesta din urmă, în schimbul atribuirii, către firma oamenilor de afaceri, a unor lucrări privind renovări și amenajări interioare în spațiile aparținând Direcției Serviciilor de Navigație Aeriană Baia Mare, pentru buna derulare a contractelor și acceptarea la plată a unor situații de lucrări nereale, în condițiile în care toate facturile erau aprobate de către RomatsA RA – Administrația Centrală”, notează procurorii anticorupție.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Vasile Mihai Pop.

Magistrații menționează că, în speță, au beneficiat de spirijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și, totodată, că dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

„Mită pentru acceptarea unor situații de lucrări nereale”

Pe 21 martie, ARENA Construcțiilor cita un comunicat al DNA potrivit căruia Gabriel Petre Dragomirescu, expert Romatsa și inculpat în dosar, își recunoștea vinovăția, după ce a primit mită de la administratorii Mozagres, în trei tranșe, pentru acceptarea unor situații de lucrări nereale.

Este vorba despre 16 lucrări de construcții, în valoare totală de 393.637 lei fără TVA, care vizau renovări și amenajări interioare, fiind realizate prin finanțare din bugetul Romatsa Regia Autonomă București. În acest sens, expertul Romatsa a acceptat următoarea formă de executare a pedepsei: 2 ani și 11 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor. Inculpatul va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile. Nu în ultimul rând, procurorii au mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei totale de 19.200 de lei, aparținând inculpatului.

Procurorii DNA menționează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește articolul întreg pe: https://www.arenaconstruct.ro/mita-de-125-pentru-lucrari-de-renovare-unui-sediu-romatsa/

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

 

Sus