Oferte locuri de munca top

Construcţiile modulare ar putea fi o soluţie pentru oraşele viitorului

http://www.trimo.ro/

http://www.trimo.ro/

După modelul japonez al apartamentelor în care nu încap mai mult de un pat şi un dulap, arhitecţii iau în considerare economia de spaţiu în marile metropole prin intermediul construcţiilor modulare.

Structurile modulare sunt unităţi prefabricate – case, apartamente sau birouri – construite într-o fabrică şi transportate, în general complet construite, la locul construcţiei unde sunt asamblate cu o macara.

Construcţia caselor într-un mediu controlat, cum ar fi o fabrică, ar putea oferi standardizarea producţiei, o siguranţă mai mare a construcţiei şi eficienţă energetică crescută, potrivit jurnaliştilor de la The Guardian.

“Clădirile modulare vor fi o importantă inovaţie care se va răspândi pe pieţele urbane cu o mare valoare imobiliară”, a declarat Elisabeth Hamin, directorul departamentului de Planificare urbană şi peisagistică din cadrul Universităţii Massachusetts.

O astfel de construcţie pare a fi mai ieftină şi mai puţin poluantă prin reducerea traficului la locul construcţiei. De asemenea, muncitorii lucrează în siguranţă într-un mediu controlat.  O unitate de producţie a construcţiilor modulare poate produce lunar 35 de mii mp construiţi. Astfel specialiştii consideră că o clădire construită în mod tradiţional în 24 de luni ar putea fi asamblată în 15-18 luni în formă modulară, informează The Guardian.

Unii specialişti sunt însă rezervaţi în privinţa construcţiilor modulare pentru că nu există date ale sustenabilităţii lor pe termen lung şi nu oferă un confort suficient de mare pentru a face faţă schimbării stilului de viaţă al proprietarilor.


Etichete:
Sus