Oferte locuri de munca top

Construcțiile de locuințe au crescut cu aproape 90%, într-un an

photo 4Creștere impresionantă a lucrărilor de construcţii rezidenţiale în aprilie față de aceeași lună a anului trecut: 89,1%, ca serie ajustată, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

În primele patru luni ale anului cea mai importantă creştere a volumului lucrărilor a fost înregistrată tot la clădirile rezidenţiale, 38,4%, serie brută, şi 39,5%, serie ajustată, faţă de intervalul ianuarie-aprilie 2014.

*Creşteri de peste 10% a volumului lucrărilor în primele patru luni

La nivel naţional volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,2% ca serie brută, şi cu cu 11,9%, ca serie ajustată, în primele patru luni ale acestui an faţă de acelaşi interval al anului precedent.

S-au înregistrat creşteri la toate tipurile de lucrări. Construcţiile inginereşti cu crescut cu 9,7%, serie brută, dar au scăzut uşor ca serie ajustată, -0,5%.

Lucrările la clădirile nerezidenţiale au crescut cu 6%, serie brută, şi cu 11%, ca serie ajustată.

Pe elemente de structură, au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 19,3 %, calculate ca serie brută, şi 19,7%, calculate ca serie ajustată. De asemenea la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat creşteri de 14,8%, serie brută, şi 11,7% serie ajustată.

Lucrările de construcţii noi au înregistrat o creştere de 10%, serie brută, şi cu 11,8%, serie ajustată, în primele patru luni ale anului.

*În aprilie,volumul lucrărilor a crescut cu 10,3%

Creşterea volumului lucrărilor de construcţii înregistrată în luna aprilie faţă de aceeaşi lună a anului precedent a fost 10,3%, serie brută, şi 10,8%, ca serie ajustată în luna aprilie 2015 comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent.

Volumul lucrărilor la construcţii inginereşti a crescut cu 10,1%, ca serie brută, şi cu 1% ca serie ajustată.

Scăderi s-au înregistrat doar la clădirile nerezidenţiale, 6,6% serie brută şi 3,1% serie ajustată.

 

În ceea ce priveşte lucrările de de întreţinere şi reparaţii curente, creşterile au fost de 33,8%, serie brută, şi 27,5%, serie ajustată.

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 29,7%, serie brută, şi cu 40,3%, serie ajustată.

 

În schimb lucrările de construcţii noi au scăzut cu 0,6%, serie brută, şi 2,2%, calculate ca serie ajustată.

Sus