Peste 60 de tone de fier și aproximativ 250 de metri cubi de beton au fost utilizate până în prezent în proiectul de consolidare și restaurare a Universității din București.
Antreprenorul Construcții Erbașu avansează într-un ritm susținut pe șantierul celei mai mari și emblematice clădiri de educație din țara noastră.
Fierul și betonul au întărit structura clădirii și asigură rezistența necesară în timp. Totodată, a fost pregătită zona de cărămidă pentru intervenția ulterioară, iar noi diafragme din beton au fost instalate pentru a consolida și mai mult structura clădirii.
Lucrările continuă cu înlocuirea ferestrelor, care sunt realizate din elemente de lemn de stejar stratificat, menținându-se astfel aspectul inițial al clădirii.
În ceea ce privește acoperișul și învelitoarea, acestea sunt în curs de înlocuire cu elemente noi, care vor asigura o protecție durabilă împotriva factorilor externi.
Calitatea și durabilitatea acestor elemente sunt prioritare pentru a asigura integritatea clădirii pe termen lung.
Întregul proiect presupune consolidarea structurală a întregii clădiri, refacerea învelitorii și înlocuirea elementelor din lemn degradate, restaurarea faţadelor, refacerea decorațiunilor istorice, eliminarea umidităţii şi a infiltraţiilor, montarea unui sistem de iluminat architectural, precum și punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în curtea interioară.
După finalizarea întregului proiect, activitatea universitară se va putea desfășura în siguranță, la standarde europene.
Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții și este realizat de Construcții Erbașu în asociere cu Terragaz Construct, Euras și Polarh Design.
Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.