Anul viitor ar putea începe construcția unui nou stadion, ”dacă totul va merge bine”, susține Florin Birta primarul municipiului Oradea.
Valoarea totală a investiției care cuprinde stadion, parcare, hotel și piațetă este de circa 83,3 milioane euro, potrivit studiului de prefezabilitate, aprobat ieri de consilierii locali.
”Pentru a nu avea probleme de adjudecare a lucrării în momentul în care se va da drumul la licitație, mai ales că prețul materialelor de construcție a crescut mult în ultimul timp, la acest studiu de prefezabilitate s-a actualizat și lista prețurilor, a devizului general, toate stabilite la nivelul actual”, a subliniat primarul Florin Birta.
În ceea ce privește capacitatea stadionului, varianta I a studiului prevede un stadion pentru evenimente sportive de nivel mediu cu o capacitate 16.291 locuri, varianta II – un stadion pentru evenimente sportive de nivel înalt cu o capacitate 16.174 locuri, iar varianta III – un stadion pentru evenimente culturale și concerte cu 23.155 locuri.
Viitorul complex sportiv urmează să fie construit pe strada Făgărașului nr. 2.
Consiliul Local a aprobat, în luna octombrie a anului trecut, un studiu de fezabilitate pentru construirea acestui complex sportiv.
Apoi a fost rezolvată și problema terenurilor din zonă în vederea depunerii SF-ului pentru finanțare la Compania Națională de Investiții).
Primăria a câștigat litigiul cu firma Selina, iar acum terenurile sunt în proprietatea Municipiului Oradea și a statului român.
Primarul Florin Birta a detaliat pașii făcuți de administrația locală pentru demararea procedurii de finanțare a complexului: „Săptămâna trecută am avut o discuție la Compania Națională de Investiții, în vederea demarării procedurii de finanțare a construirii acestui complex sportiv.
Pentru că în Planul Urbanistic General al municipiului nu era trecut explicit în această zonă un complex sportiv, ci un centru multifuncțional, Primăria a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu care este acum în consultare publică, urmând să fie aprobat. Pentru că procedura de avizare a unor astfel de investiții cu o valoare ridicată la CNI necesita inițial un studiu de prefezabilitate, apoi un studiu de fezabilitate, am convenit cu proiectanții să realizeze acest studiu de prefezabilitate”.