Oferte locuri de munca top

Consiliul European va revizui directiva de eficienta energetica

Consiliul European va revizui Directiva europeana privind eficienta energetica luna aceasta si incurajeaza o strategie pentru securitate energetica coerenta pentru 2030 spre a fi aprobata cel mai tarziu in octombrie 2014.
Pentru consolidarea pietei energetice pe termen scurt Consiliul propune ca depozitarea gazelor, infrastructura de urgenta si fluxurile inversate sa fie consolidate in paralel cu investitiile in infrastructura energetica inclusiv cele implicand state terte, toate cu respectarea normelor europene si a legislatiei interne.
„In conformitate cu obiectivul finalizarii pietei europene a energiei pana la sfarsitul anului 2014, interconectivitatea trebuie sa sporeasca, inclusiv prin examinarea in continuare a noului obiectiv in materie de interconectare propus de Comisie.”, potrivit unui comunicat al Consiliului emis in urma sedintei de la sfarsitul saptamanii trecute.
Consiliul European incurajeaza dezvoltarea infrastructurii care lipseste pentru a pune capat oricarei izolari a statelor membre de retelele europene de gaze si energie electrica pana in 2015.
Autoritatile sustin si masurile privind piata energetica discutate la Roma in cadrul Summitului G7 .
In luna septembrie este asteptata Reuniunea la nivel inalt a ONU privind politicile de mediu, se mai arata in comunicatul CE.

Sus