Oferte locuri de munca top

Consiliul Concurentei: investigatie pe piaţa contoarelor electrice

Industrial_&_Commercial_E550_MeterPosibila încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă pe piaţa contoarelor electrice şi a echipamentelor conexe a determinat Consiliul Concurenţei să declanşeze, din oficiu, o investigaţie. Sunt suspectate firmele AEM, Electromagnetica, Elster Rometrics, Energobit şi Landis+Gyr A.

Firmele sunt suspectate de o posibilă trucare a licitaţiilor organizate în perioada 2011 – 2015 de Electrica SA, E.ON, Enel şi CEZ pentru atribuirea contractelor de furnizare a contoarelor electrice şi echipamentelor conexe de măsurare a energiei electrice.

„Suspectăm că aceste companii s-au înţeles şi şi-au împărţit contractele, stabilind dinainte câştigătorii licitaţiilor organizate de operatorii de energie electrică”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Consiliul a efectuat inspecţii inopinate la sediile AEM SA, Electromagnetica SA, Elster Rometrics SRL, Energobit SA, precum şi la sediile operatorilor de distribuţie a energiei electrice. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia întreprinderilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.

Sus