Oferte locuri de munca top

Concremote – esențial în șantier

Printre provocările de pe orice șantier se numără determinarea rezistenței betonului și implicit a momentului optim de decofrare. Aceste momente sunt cheie pentru ca proiectul să fie finalizat mai rapid și cu economii semnificative la buget. Un ajutor esențial în astfel de cazuri îl reprezintă utilizarea senzorilor și a serviciului Concremote asociat.

Concremote este un sistem care folosește senzori digitali pentru a măsura temperatura și a calcula maturitatea betonului.  Datorită acestei metode, utilizatorii pot avea acces la date în timp real, în orice moment, pe orice computer, tabletă sau smartphone.

Pe 16 noiembrie 2021, în cadrul webinar-ului Doka, constructorii au aflat cum pot crește eficiența pe șantiere cu ajutorul Concremote. Acest webinar a fost unul din seria de întâlniri online organizate de Doka pentru a sprijinii constructorii să atingă o productivitate ridicată și siguranța sporită pe șantiere folosind produsele Doka, în doar o oră.

Senzorii Concremote au capacitatea de a furniza date valoroase în timpul etapelor de planificare. Datorită sistemului său de calibrare, echipele de șantier sunt capabile să simuleze în avans creșterea rezistenței și dezvoltarea temperaturii pentru fiecare amestec de beton, ceea ce înseamnă că există mai multe opțiuni pentru selectarea unei rețete de beton bazată pe dezvoltarea rapidă a rezistenței vs. amestecuri sau dezvoltarea rezistenței lente față de amestecurile cu costuri reduse.

Efectele temperaturii la începutul vieții betonului pot influența puternic stabilitatea pe termen lung. În general, temperatura betonului atinge maxim 48 de ore și rămâne constantă timp de șapte zile. Cu cât structura betonului este mai masivă, cu atât va degaja mai multă căldură. Gradientul de temperatură, temperatura ambientală și temperatura betonului sunt factori importanți. Monitorizarea temperaturii betonului în timpul procesului de întărire este un factor esențial în asigurarea faptului că produsul își atinge rezistența maximă și în a ști când este sigur să se construiască.

Concremote este singurul dispozitiv de monitorizare a betonului fără fir în timp real. În acest fel, este posibil să se determine cea mai bună rețetă de beton și momentul optim de decofrare. Datele furnizate de Concremote permit un progres semnificativ mai rapid al clădirii și implementarea proiectelor într-un mod rentabil.

 

 

 

Sus