Oferte locuri de munca top

Comisia Junker ar trebui să susţină renovarea clădirilor

cafeneaua Amsterdam2Noua Comisie Europeană ar trebui să facă eforturi pentru crearea unui climat politic ce poate susţine investiţiile în renovarea clădirilor, sunt de părere reprezentanţii industriei construcţiilor.

Un raport prezentat la REDay 2014, eveniment european dedicat pieţei de construcţii, arată numeroase avantaje ale reabilitării clădirilor precum şi un impact economic semnificativ şi nu numai.

“Proiectele individuale de renovare a clădirilor au arătat că se poate reduce consumul energetic al clădirilor cu mai mult de 80% fără investiţii foarte costisitoare. Acum avem nevoie să extindem procesul de renovare către întreg portofoliul european de clădiri iar acest lucru necesită un sprijin politic.”, a declarat Adrian Joyce, director al Renovate Europe, citat de fiec.com.

Până acum climatul politic a fost destul de indiferent faţă de domeniu, statele UE nereuşind până în prezent să implementeze o Hartă Europeană a Renovării. Astfel nu există o privire de ansamblu asupra procesului.

Printre criticile aduse noului Raport privind Energia şi Schimbarea Climatică pentru 2030 se numără absenţa unei strategii de management a deşeurilor produse de clădiri.

Potrivit reprezentanţilor din industrie eficienţa energetică a clădirilor ar trebui să fie printre primele obiective ale Strategiei Energetice prin economia de resurse pe care o poate genera, reducerea emisiilor de CO2, crearea de locuri de muncă, sporirea confortului.

Sus