Oferte locuri de munca top

Comisia Europeana aloca un miliard de euro pentru energia verde

Comisia Europeana a alocat un miliard de euro pentru finantarea a 19 proiecte de mediu intr-un nou apel desfasurat prin programul NER 300, unul dintre cele mai mari programe de finantare din lume ce vizeaza proiectele inovatoare de producere a energiei cu emisii reduse de dioxid de carbon.
„Cu aceste proiecte inovatoare vom ajuta la protectia mediului in Europa o vom face mai putin dependent de energie. Cei un miliard de euro alocati astazi vor stimula investitii adiacente de inca 900 de milioane de euro aducand investitia totala la aproape 2 miliarde de euro investiti in tehnologia verde. Acesta va reduce facture Europei la energie cu mai mult de un miliard pe zi pe care acum ii platim pe combustibili fosili importati”, a declarat Connie Hedegaard, Comisar european pentru Actiuni Climatice.
Proiectele eligibile acopera toata gama de energii din surse regenerabile cum ar fi: energia bio, solara, geotermala, energia oceanului, eoliana si pentru prima data captura si depozitarea de carbon, se arata in comunicatul Comisiei Europene.
Proiectele derulate prin NER 300 vor creste cantitatea energiei regenerabile cu 8 TWh, echivalentul consumului electric anual al Ciprului si Maltei. In cadrul primului apel de proiecte au fost contractate deja 20 de investitii in energia regenerabile.

Sus