Oferte locuri de munca top

Comisia Europeana a aprobat proiectul pentru laserul de langa Szeged

Comisia Europeana a aprobat alocarea a 111 milioane de euro, bani din fonduri FEDR pentru construirea laserului din Szeged, Ungaria.
„Al treilea pilon al ELI- proiect pan-european de cercetare laser- este aliniat la politica europeana regionala de a investi in sectoare cu mare potential de crestere precum cercetare si dezvoltare. Avem sperante mari pentru proiectul ELI-ALPS din Ungaria. Prin intermediul sau Ungaria, la fel ca Romania si Cehia, au o sansa de a revolutiona cercetarea europeana, de a retine forta de munca specializata si de a atrage noi companii in regiune oferind tinerilor oameni de stiinta din Ungaria oportunitati noi si interesante.”, a declarat Johannes Hahn, Comisar UE pentru politici regionale.
Acesta este al treilea proiect realizat in cadrul ELI, primele doua constructii fiind demarate in Romania (Laserul de la Magurele) si Cehia, cu termen de finalizare in 2015.
Cercetarile de la centrul de langa Universitatea din Szeged se vor concentra pe aplicatia pulsatiilor laser super-scurte. Aceasta tehnologie inovatoare va putea fi aplicata in biologie, chimie, energie si medicina. Aproximativ 250 de oameni de stiinta vor lucre la proiect pana in 2020, se arata intr-un anunt al Comisiei Europene.

Sus