Oferte locuri de munca top

Comisia Europeana: 65 de mil. euro pentru Bosnia si Hertegovina

Comisia Europeana a acordat un ajutor de 65 de milioane de euro Bosniei si Hertegovinei si Serbiei in urma inundatiilor fara precedent de luna aceasta.
Astfel 3 milioane de euro sunt destinate ajutorului umanitar la fata locului si vor fi folosite prin intermediul Crucii Rosii.
Alte 62 de milioane de euro vor fi folosite pentru reconstructia zonei afectate de inundatii. Banii sunt destinati investitiilor in constructii, in infrastructura educationala si medicala precum si pentru investitii in companii si ferme pentru reinceperea activitatii. Fondurile sunt disponibile pana la sfarsitul lui iunie si provin din fondul de pre-aderare.
In luna iunie va fi lansat un apel pe proiecte pentru prevenirea inundatiilor in valoare de 2 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.
Uniunea Europeana va oferi in continuare fonduri de pre-aderare pentru a sustine reconstructia infrastructurii, pentru a micsora riscul de inundatii. Acest lucru va contribui la anticiparea riscurilor si imbunatatirea protectiei populatiei in caz de dezastre naturale.
Comisia Europeana cofinanteaza costul transportului pentru asistenta la locul inundatiilor si pune la dispozitie autoritatilor imagini din satelit cu zonele inundate.

Sus