Oferte locuri de munca top

Comisarul pentru energie leaga proiectul South Stream de pozitia Rusiei in Ucraina

Comisarul european pentru energie Gunther Oettinger a legat situatia gazoductului Southstream de comportamentul politic al Rusiei fata de Ucraina, informeaza novinite.com.
Discutiile pe problema Southstream au ajuns in impas pentru ca Rusia nu a acceptat legislatia europeana in domeniul energiei iar apoi criza din Ucraina a eclipsat totul, a declarat Oettinger pentru publicatia Frankfurt Allgemeine Sonntagszeitung.
„Vom continua discutiile daca partenerii rusi vor tine seama de practicile legale internationale si daca sunt gata pentru o cooperare constructiva pe baza legilor noastre in domeniul energiei.”, a mai precizat acesta.
Oettinger a mai precizat ca in contextul situatiei din Ucraina, este foarte putin probabil ca negocierile sa ajunga la vreun rezultat.
Saptamana trecuta oficialii Transgaz precizau ca CE nu poate opri constructia South Stream, iar primele transporturi vor avea loc prin Bulgaria in decembrie 2015. In toamna ar trebui sa inceapa lucrarile la tronsonul conductei care va fi construit pe fundul Marii Negre.

Sus