Oferte locuri de munca top

Comenzi noi in crestere in industria constructiilor metalice

Industria constructiilor metalice si a produselor din metal (exlusiv masini, utilaje si instalatii) a inregistrat o crestere a valorii comenzilor noi de 11,4%, in luna decembrie 2013 comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.
Luand in considerare aceleasi intervale se constata o crestere a cifrei de afaceri din industria constructiilor metalice de 10,3%.
In decembrie fata de luna precedenta s-a remarcat o scadere a comenzilor noi cu 14,9%. Cifra de afaceri a scazut si ea cu 8,3%
Comparand anul 2013 cu anul anterior se remarca un trend pozitiv. Anul trecut valoarea comenzilor noi a crescut cu 4,2%, dar cifra de afaceri a scazut cu 2,2%.
In ceea ce priveste industria metalurgica s-a inregistrat o scadere de 28% a valorii comenzilor noi in decembrie 2013 fata de aceeasi luna a anului precedent. Cifra de afaceri pe acest sector a crescut totusi cu 1,7% in decembrie 2013 fata de decembrie 2012.
In decembrie fata de luna anterioara scaderea valorii comenzilor a fost doar de 5%. Cifra de afaceri a inregistrat insa o scadere mult mai abrupta, de 11,1%.
Evolutia anuala a fost si ea una negativa. In 2013 valoarea comenzilor noi a scazut cu 17% fata de anul anterior. Totodata cifra de afaceri a scazut si ea cu 14,6%.

Sus