Oferte locuri de munca top

CNI poate face de toate

Compania Națională de Investiții „C.N.I.”  SA poate realiza o multitudine de activități conform obiectului de activitate menționat în actul său constitutive, publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial. Adică, pe lângă obiectul său principal de activitate, și anume Dezvoltare (promovare) imobiliară, are câteva zeci de obiecte secundare de activitate, de la Fabricarea articolelor de papetărie, Alte activități de tipărire n.c.a., Fabricarea utilajelor pentru extracție și construcții, Intermedieri în comerțul cu material lemnos și materiale de construcții, Comerț cu ridicata al mașinilor-unelte, Activități de realizare a înregistrărilor audio și activități de editare muzicală, Activități ale agențiilor de publicitate, Servicii de reprezentare media etc. (vedeti atasat Actul constitutiv)

În principiul, sunt realizate de Compania Națională de Investiții „C.N.I.”  S.A investițiile cuprinse în Programul național de construcții de interes public sau social. CNI realizează totodată și programe proprii de investiții.

Mai mult, în calitate de agenție de implementare, CNI derulează Proiectul „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, a stațiilor de tratare a apei potabile și stațiilor de epurare a apelor uzate în localitățile cu o populație de până la 50.000 de locuitori”.

În scopul obținerii de venituri pentru acoperirea cheltuielilor de organizare și funcționare a societății, C.N.I. desfășoară activități de interes public sau social, precum și activități de investiții pentru realizarea construcțiilor.

Construcțiile de interes public sau social executate prin C.N.I. vor fi amplasate pe terenuri proprietate publică sau privată a statului, pe terenuri ale unităților administrativ-teritoriale, terenuri ale altor instituții publice, precum și pe terenuri proprietate privată a unor persoane fizice ori juridice, în funcție de sursa de finanțare, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

În vederea realizării obiectivelor de investiții, altele decât cele care se pot derula în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, C.N.I. poate deține în închiriere sau în folosință gratuită bunuri proprietate privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, pe care le poate folosi în condițiile actului prin care i-a fost dat fiecare dintre aceste bunuri.

C.N.I. poate deține în proprietate bunuri mobile și imobile.

Capitalul social inițial se constituie prin participarea următoarelor companii naționale/societăți naționale:

a) Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” – S.A. Constanța

b)Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. – Marfă”

c)Compania Națională „Aeroporturi București” – S.A.

d)Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” – S.A. Constanța

e)Compania Națională „Administrația Porturilor Dunării Maritime” – S.A. Galați.

Primii administratori ai C.N.I. sunt: Durleci Constantin Dan, Cadiș Eugen, Moldoveanu Gheorghe, Cîrstoveanu Violeta, Neacșa Petre, Roman Gheorghe, Nicolau Gheorghe, Negoiță Marin,  Rădulescu Eugen, Ciocianu Cornel, Tichileșteanu M. Dumitrița.


 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus